ARMATELE DE GENERALI, SERVICIILE SECRETE ROMÂNE ȘI DIPLOMAȚIA ROMÂNEASCĂ

======================================================================
ARMATELE DE GENERALI, SERVICIILE SECRETE ROMÂNE ȘI DIPLOMAȚIA ROMÂNEASCĂ
======================================================================

Așa după cum arătam în alte articole scrise Revoluția română a constituit cadrul propice a unei avalanșe nemaiîntîlnite în istoria neamului de avansări la exeptional a unor nulități, sub pretexul unor merite deosebite inexistente.
Fenomenul nu s-a produs numai în Armata română, Ministerul de Interne, Ministerul Afacerilor de Externe ci în aproape toate celelalte domenii de activitate din România.
În afara miniștrilor, șefilor acestor instituții vinovați de aceastü explozie la EXCEPȚIONAL se mai fac vinovați și președinții post Decembriști 1989. In această privință nu există nici-o excepție. Este egal dacă vorbim de Ion Iliescu, de Emil Constantinescu sau Traian Băsescu.
Vechile obiceiuri, nepotismul, prieteniile, servilismul, lingușitoria, turnătoria, minciuna, defăimarea au fost criterile de bază pentru avansarea la excepțional.
In domeniul militar atît Ministrul Militaru cît și Generalul călău Stănculescu au avansat, aproape în aceeași măsură, nejustificat, ilegal, o armată de cadre în special în corpul Generalilor.
Așa după cum arătam nici vestitul criminal de război HITLER, în mai bine de patru ani de război mondial nu a avansat atît de veriginos ofițării săi superiori la grade de generali. La numărul de generali existenți postdecembriști trebuia să avem o armată de cel puțin două milioane de oameni și de ce nu unu la doi Mareșali.
Sînt cadre care numai în șase, șapte ani au fost avansați la exceptional de șase sau mai multe ori ajungînd generali colonei sau de armată. Nimeni nu a controlat și nu v-a controla asemena anomali, încălcări ale legilor.
Dacă generalul Militaru a dorit să se înconjoare și de cadre tinere care să-l susțină în noua etapă a restructurării Armatei, pe drumul de tranzit la Democrație al României, Generalul Stănculescu a ales varianta capacitării martorilor militari(cadrelor militare) cooautori la crimele sale și a celorlalți generali din conducderea Armatei ceaușiste. Cei care nu s-au lăsat cumpărați cu grade și funcții au fost îndepărtați, trecuți în rezervă, degradați, mutați din garnizoană în garnizoană.
Funcțiile cheie ale Armatei și Justiției Militare au fost ocupate de ofițeri slugarnici care i-au asigurat ștergerea unor dovezi elocvente ale crimelor sale și a altor cadre ale armatei.
Fenomenul se va petrece concomitent și la Ministerul de Interne unde după Revoluție trona Generalul Chițac Mihai. Mai bine nu se putea. Acești sînt aleșii lui Ion Iliescu. O șleahtă de criminali.
Dar nu numai Stănculescu și Militaru s-a aventurat în asemenea avansări la excepțional a cadrelor militare. Însăși incapabilul comunist Ion Iliescu care habar nu avea de armată și de cadrele acesteia s-a pus pe avansări la excepțional.
Ca să dau numai un exemplu, fostul redactor militar, comunist Maiorul Talpeș Ion(cunoscut probabil de la cursurile de perfecționare ale Academiei politice „Ștefan Gheorghiu“ ) autorul noii Istorii a Poporului Român(din ordinul Gen. Ceaușescu Ilie), în care acesta premărea întreaga familie dictatorială ceaușistă, punînd în umbră vechii domnitori români luptători pentrui perpetuarea neamului pe locurile sfinte, milenare ale Dacii, a ajuns Consilier Militar Prezidențial și hopa mitică General. Cîte grade a mai primit cadou acesta nu mai știu un lucru este cert aceste lucruri sînt anormale.
Ulterior acesta va ocupa mai multe funcții de conducere în cadrul serviciilor secrete române. Ca nuca în perete, redactor,scriitor și apoi asemenea funcții. De aceia bate România pasul pe loc.
Dacă toți cei care lucrază foarte bine, devotat, își desfășoară desăvîrșit serviciul sînt avansați cu toții la excepțional unde ajungem? La pepeni.
Dar ce ne mai mirăm dacă niște pieri de vară au ajuns președinți ai României. Cum este turcul așa este și pistolul. Și poate lucrurile nu ar fi stat atît de prost, dacă cel puțin unul dintre aceștia ar fi dat dovadă de cinste, onoare; omeni deschiși luptei pentru dreptatea, adevăr echitate, profesionalism.
Dacă în spatele unui general român din armată stă, un corp de armată, o armată. Mii zeci de mii, sute de miii de oameni, cîți oameni stau în spatele Generalilor din Ministerul de Interne și al servicilor secrete?
Cîți generali pensionați, reactivați, noi promovați cu o căciulă de grade, generali colonei(trei stele), de armată (patru stele) se regăsesc în cadrul Ministerului de Interne și mai ales în cadrul Ministerului Afacerilor de Externe, mascați ca diplomați.
Am să vă prezint două materiale în continuare care vă vor edifica și o să vă cruciți, o să vă luați cu mîiinile de cap.
Pe toți aceștia îi duceți Dvs. în spate. Unii dintre ei sînt o mare rușine pentru țară, bișnițari, oameni care numai de funcția lor nu se ocupă ci numai de afaceri din care să le iasă noi banii. Nu le ajunge cît au.
Citiți cu atenție veți vedea, cînd se vorbește de filiera japoneză, că pînă și șoferii ambasadelor se ocupă cu afaceri dubioase, după principiul, dacă șeful are voie să întreprindă asemenea acțiuni , de ce nu am avea și noi acest drept?.
Nu mai comentez nimic pentru că materialele sînt mai mult decît edificatoare.
Nimic nu s-a schimbat, comuniștii de marcă, vechi și noi sînt la putere susținuți puternic de vechia, „noua” securitate. Cine poate oase roade, iar ceilalți privesc cu jind.
Dacă asta vi-ați dorit asta aveți și nimic nu veți putea schimba cu oameni care nu sînt deciși și nu au curajul să o rupă cu trecutul murdar, infectat comunist.
Prin avansările fără limită, nejustificate la EXCEPȚIONAL, după vechile criterii comuniste, s-a devalorizat această metodă de recompensare a oamenilor deosebiți, a acelora cu realizări de excepție puse în slujba poporului român.
Este ca o supă prea sărată, sau acră gătită de un bucătar nepriceput, care o diluează cu atîta apă încît aceasta devine bună să o mănînce numai porcii.
===========================
ȘI ACUM MATERIALELE PROMISE

http://militar.infomondo.ro/
=======================////=================
Documente : http://www.kidnappedinirak.bravehost.com/sie/sie.htm

DIRECTIA DE INFORMATII EXTERNE
Brigada „Secret Documents”
MIC DICTIONAR INFORMATIV
La scoala din Branesti, viitorii ofiteri DIE ( brigada Secret Documents ) faceau un stagiu de initiere de patru luni. Cei mai studiosi, urmau cursuri de doi ani pentru “desavârsire”. La instalare, tinerii ofiteri încasau o prima de 30.000 lei. Cei mai multi dintre ei primeau locuinte confort –II- în Prelungirea Ferentari, str Aleea Livezilor ( undeva la capatul tramvaielor 8 sau 23 – înca doua statii de masina spre iesirea din Bucuresti ). Sefii gen Pacepa locuiau numai în zone rezidentiale. Numai sufrageriile lor din lemn de nuc valorau la vremea aceea 70 de mii de lei. Unul din sefii scolii de la Branesti a fost generalul Budisteanu. Ofiterii tehnici SD ( fosta TS ) erau obisnuiti sa lucreze conspirativ. Nu-si faceau fotografii si nu ieseau împreuna.
În mare parte, spionii, erau solitari, în esenta si solidari în munca. La Branesti, cursantii nu se cunosteau decât dupa porecle sau nume conspirative. Cei care optau pentru cursurile de doi ani renuntau în aceasta perioada la avantajele financiare pe care le aveau ca operativi. Odata intrati la cursurile de doi ani, nu mai aveau ce cauta în nici unul din sediile DIE/MI. Dupa finalizarea cursurilor, tinerii erau trimisi direct “la acoperire”, în firmele de comert exterior ale Securitatii. Plecarea la post însemna “procopseala”.
Cercetator – ofiter de informatii externe, angajat DIE
Obiectiv – firma, institut, organism, societate, etc.
Rezident – seful unei retele de ofiteri sau de colaboratori ( membri PCR ) / informatori ( nemembri PCR )
Sistem de legatura – mod de a intra în contact informativ direct ( prin contact fizic, individual cu legatura, ofiter sau agent sau cu un material informativ – documentatie, mostra etc.) sau indirect ( prin semne grafice, atitudini, pozitii de obiecte fixe, etc )
CPI – casuta postala impersonala (suportul purtator temporar al unei informatii sau document secrete ) care în acceptiunea generala este “ gaura”, locul unde cineva, lasa ceva material. Prin sistemul de legatura semnalizeaza “depunerea”. Vine altcineva, citeste semnul si în conditii de siguranta, ia materialul. Casuta poate fi si un purtator ( trimitere postala, porumbel calator, etc.) de material informativ.
Banca – sediul DIE, teoretic semiconspirat. Datorita “ defectatilor “ era foarte deconspirat. Banca avea sediul strada Batistei, lânga Ambasada Americana . Cine intra în Banca era considerat deconspirat.
Ciuperca – sediu conspirat sub diverse legende. În astfel de sedii lucrau “ofiterii conspirati” si o parte din sefii DIE. Brigada SD, pe parte operativa, a lucrat numai în sedii conspirate.
Acoperire – institutia în care, în baza unor legende (povesti veridice) erau angajati ofiterii conspirati, care devenind propozabili, erau trimisi în strainatate la post. Acolo, ofiterii lucrau în cadrul unei rezidente condusa de un ofiter ( în general superior ) rezident. Toate actiunile cu continut operativ erau stabilite de acesta si se faceau numai si numai cu acordul Centralei.
Centrala – unitate operativa din tara, care coordona toate activitatile ofiterilor sai aflati în rezidentele externe. Centrala gestiona toate informatiile privind agentura externa ( toti cetatenii straini din spatiul ( tara ) cercetata (spionata), prin ofiterii aflati la post ).
Ofiter deplin conspirat – ofiter atât de conspirat încât nici el nu stia ca este ofiter. Este o notiune pur tehnica.
Brigada ” U ” – unitatea “ ZERO “, cea mai secreta formatiune DIE formata din fantome sau ofiteri pe deplin conspirati. De ei stiau doar ofiterul de legatura si seful direct.
Spatiu cercetat – tara spionata
Cercetator – Ofiter spion
Tematici – necesarul stabilit de CNST ( Consiliul National de Stiinta si Tehnologie ) si/sau CSEN ( Comitetul de Stat pentru Energie Nucleara ) pentru rezolvarea problemelor tehnice si stiintifice din planul national de cercetare / proiectare. Fiecare tematica era extrem de clara si precisa, având obligatoriu si o evaluare în lei valuta ( conform planului tehnic de cercetare ). Erau numai lucruri cu aplicabilitate practica si cu eficienta foarte mare. Tematicile aveau regim de secret de serviciu pentru DIE. Contineau elemente tehnice cheie cu care se putea finaliza cercetarile / proiectarea si problemele de fabricatie ale întreprinderilor producatoare, prin institutele de cercetare/proiectare specifice domeniului respectiv. Fiecare punct din tematica era evaluat în lei-valuta. Expresia valorica a eforturilor pe care statul român le-ar fi facut cumparând licente documente, retete, norme manuale de control si asigurare calitate.
Casa de lucru – casa conspirativa unde se lucra cu :
– ofiterii conspirati
– agentura interna si/sau externa
Ofiter de legatura – ofiterul care tinea legatura (exclusiv) cu ofiterul de la post. În general, era un ofiter de legatura pentru fiecare ofiter conspirat.
T.O. – tehnica operativa – de obicei emitatoare disimulate sau mijloace optice de supraveghere de la distanta
Traseu – ruta de deplasare pentru identificarea filajul mobil sau supravegherea în puncte fixe. Obligatoriu era documentat si aprobat de Centrala, pentru ofiterii aflati la post
Sursa – generator de informatii
Aviz MI – certificat de buna purtare emis de Ministerul de Interne pentru orice persoana fizica, apta sa desfasoare activitati în relatie cu strainatatea. Persoana repectiva nu aducea prejudicii securitatii statului. Avizul era conditia necesara si aproape suficienta, pentru a obtine viza de serviciu ( permanenta sau “ pe actiune “ ). Fara aviz nu te angaja nimeni în reteaua de comert exterior, în institute de cercetare si proiectare , în ministere, organe de sinteza, mass media etc. Erai considerat un pericol pentru siguranta statului
Aviz de partid – hârtia emisa de organul de partid care avea în responsabilitate întreprinderea/ unitatea în care persoana activa. Era certificatul de buna purtare pentru avansarea pe scara ierarhica sau pentru implicarea în actiuni cu responsabilitati importante
Viza externa – viza de sericiu pentru angajati. Se acorda de MI numai în baza avizului MI, la cererea documentata si sustinuta de documentele de cadre si organizatie de baza sau comitet de partid, ale întreprinderii . În comertul exterior erau câtiva care aveau viza permanenta (6-12 luni), majoritatea aveau viza “ pe actiune”.Toti angajatii aveau viza MI.
Capitolul I
Motivatie
Am hotarat sa scriu “Raportul Ohanesian”, imediat dupa ce am parcurs documentul care a stat la baza condamnarii publice a Comunismului si Securitatii. Spre surprinderea mea, “Raportul Tismaneanu” (asa se numeste opera de trei parale citata in Parlamentul Romaniei de presedintele Traian Basescu), nu continea decat atacuri la adresa dusmanilor de clasa ai “primului marinar al tarii”, nefiind nicicum un rechizitoriu la adresa celor 50 de ani de intuneric la care am fost supusi. Ca urmare, am hotarat sa aprofundez si sa completez problematica Securitatii, o forta mai puternica decat oricand, la putere astazi in Romania. Pe parcursul documentarii au iesit la iveala tradarea, parvenitismul si neprofesionalismul securistilor promovati la putere dupa 2004.
Cu mici exceptii, Raportul Ohanesian a fost refuzat de majoritatea ziarelor din presa centrala sau a fost publicat in mici articole cenzurate de deontologii sub acoperire din mass-media. Acum, majoritatea sunt exclusi din conducerile ziarelor. Le-au luat locul altii ami rai. Dupa ce am trimis documentul ( peste 150 de pagini cu nume, date, informatii despre noua securitate) la mai multe ambasade occidentale din Bucuresti, serviciilor de informatii, Parchetului General, Presedintiei si Guvernului si tuturor jurnalistilor importanti, Serviciul de Informatii Externe a confirmat veridicitatea datelor. Cum ? Simplu. Din prostie. Suparati nevoie mare, au depus impotriva jurnalistului Ohanesian Eduard Ovidiu un denunt penal la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, pe site-ul SIE, in data de 13 aprilie 2007, Ohanesian dusmanul poporului este infierat cu manie proletara printr-un comunicat de presa.
Nu este vina mea ca ofiterii anti-UE si anti-NATO de ieri s-au metamorfozat fara rusine in democratii de astazi, au feliat Romania si au jefuit-o. Nu este vina mea ca s-au deconspirat singuri in acte oficiale ale institutiilor statului, cum ar fi Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei, editat de Ministerul Afacerilor Externe. Ce i-a deranjat pe securistii lui Traian Basescu ? Cititi si veti vedea.
Eduard Ovidiu Ohanesian
jurnalist
Raportul Ohanesian
In atentia : Uniunii Europene, NATO si altor parteneri
Capitolul I
– Un presedinte democrat promoveaza ramasitele Securitatii criminale de pe vremea dictatorului Ceausescu
– A preluat ofiterii de securitate de la puterea pesedista si i-a folosit in scopuri proprii
– Desi a castigat alegerile cu un mesaj reformator, Traian Basescu a impanzit institutiile tarii, zona politica si presa cu ofiteri sub acoperire ai serviciilor secrete vechi si noi
– Multi dintre ei, persoane penale, au spionat Occidentul, mai ales tarile Uniunii Europene si inainte si dupa Revolutie. O fac si acum. Au facut trafic si contrabanda cu armament si cu alte lucruri interzise sau aflate sub embargo
– Noua si vechea “Securitate” comunista se regrupeaza in asa-zise loje masonice. Sute de ofiteri superiori din armata, servicii secrete, ziaristi, politicieni sunt masoni de diverse ranguri alaturi de mafioti si infractori recunoscuti
De mai bine de trei ani ne jucam de-a reforma serviciilor secrete.In timp ce palatele Victoria si Cotroceni isi dau la gioale pe proiectul de legi ale securitatii nationale, Romania a intrat in Uniunea Europeana cu ofiterii Securitatii in frunte. Nu discutam aici de rezervistii care au facut politie politica pe vremea lui Ceausescu, ci de spionii DIE/CIE/SIE educati impotriva structurilor euro-atlantice la scolile de la Baneasa, Branesti sau Gradistea aflati in plina activitate. Generali si colonei cu state grele de plata inainte de ‘89 care conduc directii importante din Serviciul de Informatii Externe au fost “diplomati” si au spionat la greu dusmanul de clasa occidental, nu apar in “Raportul Tismaneanu”. Ii gasim la conducerea celor mai importante institutii ale statului roman. Culmea, Uniunea Europeana se face ca nu vede cine populeaza reprezentantele diplomatice ale Romaniei in Europa, iar NATO are ochelarii sparti cand este vorba de securistul CIE Silviu Predoiu, mai nou primadjunct SIE. Spion cu scoala la Branesti . Actualul consul general la Strasbourg, generalul DIE/CIE (pe bune) Marcel Alexandru, fost director adjunct si secretar de stat SIE. Directorul adjunct SIE, generalul DIE/CIE Vasilca Sarca a spionat fara nici o jena de la reprezentantele Romaniei de la Praga si Bratislava, iar seful Directiei Tehnica Operativa, generalul SIE in rezerva Isac Adrian activa linistit la Anvers, la Tokio sau in Maroc. Toti au fost elevi constiiciosi ai unui Plesita, Doicaru sau Pacepa in vremurile bune ale Securitatii comuniste.
Cand am preluat domeniul serviciilor secrete, redactia cotidianului “Romania libera” primea foarte rar comunicate de la Serviciul de Informatii Externe. Discursurile plicticoase ale fostului director Gheorghe Fulga, cu accente de socialism stiintific ne parveneau pe adresa de e-mail odata pe luna. La orice intrebare, Directia de Relatii cu Publicul din cadrul Serviciului de Informatii Externe, condusa de Nicolae Vintilescu, fost spion la Berlin raspunde in acelasi fel. Legea cutare ne interzice orice comentariu. In spatele legii se ascunde de fapt, sistemul mancat de carii al Securitatii. Generali peste generali, numai de trei si patru stele ( care primeau chiar si 2 stele pe an) in cumetrii si relatii de pe vremea DIE, ce au servit umili pesedeul. La intrarea in Uniunea Europeana si sub presiunea opiniei publice, presedintele Traian Basescu a fost nevoit sa treaca in rezerva o gramada de securisti. Marile schimbari s-au petrecut la Serviciul Roman de Informatii, unde s-au intinerit conducerile multor sectii judetene.
Cand a venit vorba de Serviciul de Informatii Externe, reforma s-a impiedicat. Peste 70% din dosarele DIE/CIE/SIE nu au fost predate la CNSAS. Am afla cu stupoare cum actualii demnitari si politicieni sub acoperire luptau impotriva NATO, spionau tarile Europei Occidentale sau furnizau armament teroristilor.
Securistii generalului Plesita sunt stat in stat si dupa intrarea in UE
Aceiasi vechi securisti conduc Serviciul de Informatii Externe, de acum institutie europeana cu acte in regula. Generali ca Silviu Predoiu, Vasilica Sarca, Adrian Isac, Nicolae Vintilescu, Grigore Istrate activau “la post” in Occident, sub acoperire diplomatica. Dupa ce au fost promovati de PSD, medaliati si inaintati in grade si functii in SIE de Basescu, in februarie 2005 au fost complet deconspirati. Toti figureaza in Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei editat de MAE ca “diplomati”. Ce sa mai vorbim de Silvian Ionescu, ofiter DIE recunoscut, care spiona la Anvers. Printre altele, Anvers era si centrul mondial al comertului cu diamante industriale.
La sfarsitul anilor ’80, cand Isac Adrian, Marin Antonescu, Silvian Ionescu si Traian Basescu activau in zona, Romania era pe locul trei in lume la productia de diamante industriale. Dupa revolutie, Silvian Ionescu fost promovat in conducerea Partidului Democrat, apoi a fost prefectul Bucurestiului timp de 3 zile si a intrat in Uniunea Europeana ca sef al unei foarte importante institutii romanesti : Garda de Mediu. Securistul Marin Antonescu este si el mare pedistla Dambovita. Pregatiti ideologic si îndoctrinati timp de doi ani în bazele de spionaj antioccidental de la Branesti, Baneasa si Gradistea spionii de la conducerea Romaniei nu se pot rupe de practicile învatate acolo. Controland in totalitate institutii ca MAE, SIE, SRI, Consiliul Concurentei, ORNISS, ANCESIAC, Directia de Comert Exterior MEC, Justitia si Pachetul General, securistii lui Plesita, Pacepa sau Doicaru dovedesc si dupa intrarea in Uniunea Europeana ca sunt stat in stat.
Spioni ca noi
Sub directoratul lui Gheorghe Fulga, conducerea SIE colcaia de securisti grei ai “Epocii de Aur”. Apostolii Securitatii ceausiste, generalii DIE de trei si patru stele Rotaru, Iana, Goia, Chiriac si Marcel Alexandru, toti masoni de rang inalt, asigurau un control total in Serviciul de Informatii Externe. Basescu i-a trecut in rezerva cu laude si acum sunt directori, diplomati sau prosperi oameni de afaceri. In timp ce cancelaria lui Calin Popescu Tariceanu era bine asigurata de ofiterii DIE, Aleodor Francu si Dan Dumitru, noi ne miram de unde stie blonda de la Golden Blitz de telefoanele secrete ale premierului. Mai inteligent decat predecesorii sai, Traian Basescu a preluat securistii ce au luptat impotriva structurilor euroatlantice, i-a promovat in conducerea SIE si ii foloseste in continuare. Construieste destinul european al Romaniei cu ofiterii DIE Predoiu, Sarca sau Marcel Alexandru.
Nu intelegeam de ce Ministerul Afacerilor Externe refuza sa ne puna la dispozitie Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei. Cartea tiparita de MAE nu este de uz intern si nu face parte din categoria documentelor clasificate, dar este dovada ca vechii spioni ai Securitatii fac jocurile si la ora actuala in Romania. Cu mici exceptii, biografiile neromantate ale diplomatilor securisti se gasesc in anuar. Au fost deconspirati din neprofesionalism sau din prostie. “In acest mod, pe criterii politice, au fost avansati 12 generali si o cohorta de colonei. Toti sunt fosti securisti, sustinatori ai PSD. Spre exemplu : general-colonel Rotaru Constantin (ajuns colonel cu trei stele in trei ani), general-maior Ionescu Paul, general-maior Goia, general-maior Valcea Marin, general de brigada Dumitrescu Gabriel, general de brigada Isac Adrian, general-maior Chiriac Dan, general de brigada Iana, col. Bobocea, col. Isar I., col. Ruset V., col. Ion Mihai etc.Toate aceste persoane si multe altele au fost promovate in grad si functie de fosta putere. Sunt fosti ofiteri de securitate si sustinatori ferventi ai PSD.
Operatiunile au fost coordonate de Rotaru Constantin si conduse nemijlocit de generalii Dumitrescu si Valcea. Pentru a acoperi urmele, Fulga a desfiintat pur si simplu directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea. Drept recompensa, pe ultima suta de metri, fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice.”
Citat dintr-un articol privind lista cu securistii promovati de Traian Basescu din 10 februarie 2005.
ROMANIAN FOREIGN INFORMATION DEPARTMENT
SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE
De ce a luat-o pe spinare Ohanesian in afacerea rapirii ? In lunile februarie-martie 2005 a publicat o serie de articole, dezvaluind nume si abuzuri legate mai ales de prietenii presedintelui Traian Basescu din SIE. Articolul de mai jos a fost publicat cu o intarziere de trei saptamani in Romania libera, ciuntit, intr-o zi de sambata, cand sperau unii, citeste mai putina lume. In saptamana ce a urmat, generalul SIE, Marin Valcea a fost trecut in rezerva si bagat intr-o agentie strategica guvernamentala, ca om de baza. No comment !
SECURISTII LUI OHANESIAN AU STAT ANI BUNI LA TOKIO
Din surse neoficiale am aflat ca la ultimile alegeri, actualii generali SIE, Valcea, Isac, Isar si Ruset bateau din palme de bucurie. Astazi, conduc cele mai importante directii din Serviciul de Informatii Externe. Toti au ceva in comun. Sunt produse ale vechiului DIE/CIE si au sprijinit PSD. Toti generalii de mai sus au fost “diplomati” in Japonia. Fara sa-si ascunda adevarata identitate. Generalul Valcea venise pe filiera Brasov-Fulga. Generalul de patru stele Isac Adrian a fost cu Basescu la Anvers. Alti generali-diplomati erau trimisi “ la post “ pe filiera Ministerului Economiei si Comertului. Ministerul Afacerilor Externe da din umeri. SIE nu comenteaza. Japonezii nici atat.
In perioada ’98-2000, un grup compact din SIE stapanea Ambasada Romaniei din Tokio. La prima vedere, gasca de baieti cu ochi albastri, aflati la post in Japonia nu isi gasea justificarea in nici un fel. Diplomatii erau vechi ofiteri DIE/CIE, pe relatie cu persoane importante din PSD si nu numai. Nu se inregistrase nici o crestere fulminanta a relatiilor romano-japoneze.
Este ciudat faptul ca desi erau diplomati sub acoperire, baietii, figurau cu numele lor adevarate. Imparteau cu darnicie carti de vizita in stanga si in dreapta. Toti sunt acum in posturi de conducere SIE. Actualii generali au stat perioade indelungate la post. Cu toate ca a castigat alegerile cu un mesaj reformist, Basescu ii lauda si in 8 februarie 2005 ii inainteaza in grad si in functii. Fara sa le dea numele in Monitorul Oficial. Hotararea CSAT nr. 8 din 7 februarie 2005. Pastrarea lor in serviciu si promovarea in cele mai inalte functii se bazeaza pe relatii vechi de afaceri,prietenie si pe… santaj. Ei au promovat si incurajat intrarea unei agentii japoneze cel putin dubioase in Romania. Din categoria celor care se ocupau cu spionajul economic pe teritoriul SUA. Printre altele, agentia semiguvernamentala are birouri in Palestina, pe langa organizatia Hamas. Zona de tranzit pentru “investitii” de circa 5 miliarde de dolari, spre Irak.
LISTA “DIPLOMATILOR” SIE
Am cerut de la Ministerul Afacerilor Externe, lista cu personalul din acea perioada. Si ocupatiile lor. Am primit, cu greu,…. praful de pe toba. O lista scurta cu sase nume. Securistii PSD-ului lipseau. Dupa indelungi insistente, au inceput sa apara si diplomatii cu ochi albastri. Am constatat ca SIE are state vechi la Tokio.
Marin Valcea, secretar I in perioada 13.08.1995 – 18.12.2000 – general SIE, seful Directiei Relatii Externe si Protocol
Isac Adrian , secretar II – 17.05.1990 – 15.12.1993 – general SIE de patru stele, seful Directiei Neproliferare
Valeriu Ruset – consilier comercial – general SIE, seful Directiei Personal
Isar I. – general SIE, seful Directiei Antiterorism
Nicu Manolache, consilier economic – 10.01.2001 – 01.07.2002 – ofiter superior SIE, fost sef serviciu
Stefanel Staicu, secretar II ( 27.02.1998 – 04.10.2000 )- ofiter superior, SIE
Pe langa ei mai apare si un personaj cu statut incert. Daniela Shiga ( fosta Pantazi ). Traducator in cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Japoniei.

VALCEA, CEL MAI LONGEVIV REZIDENT
Referindu-se la manipularea lui Traian Basescu, fostul presedinte al tarii, Emil Constantinescu, ( intr-un amplu interviu acordat BBC si publicat in presa centrala ) , vorbeste de politizarea serviciilor sub directoratul lui Gheorghe Fulga. Alaturi de nume importante din SIE ca Marcel Alexandru si Dan Chiriac, Constantinescu vorbeste de generalul Marin Valcea. Bun prieten cu Ion Iliescu si apropiat directorului SIE, Fulga. Valcea a fost director al OJT Brasov. Fost sef de misiune la Teheran. Adjunct al ambasadorului Eugen Dijmarescu, Valcea conducea ambasada din umbra.

Sursele noastre povestesc ca generalul Valcea era un om inventiv. Bun organizator de chiolhanuri. Inchiria ambasada pentru tot felul de evenimente bizare. Romania libera a mai scris despre petrecerile si chiolhanele bizare, organizate pentru japonezi. In prezent, generalul Valcea conduce Directia de Relatii Externe, Protocol si Logistica din cadrul SIE, unde gestioneaza fonduri serioase. Mese de protocol, hoteluri de 4-5 stele. Pregateste vizitele externe ale directorului SIE. Tot Valcea ii controleaza pe delegatii sositi in Romania. A fost responsabil cu casele de vacanta ale institutiei, unde isi faceau de cap directorii serviciului si acolitii lor. A fost decorat si inaintat in grad si functie de presedintele Basescu.
ISAC ADRIAN A FOST CU BASESCU LA ANVERS
Generalul Isac Adrian a fost cel putin trei ani, “diplomat” la Tokio. Se pare ca a activat si in Maroc, unde l-a avut sef pe fostul consul, Gheorghe Istrate. A fost inainte de ’87, consul in Liban si in Angola, la Luanda. Maroc, Mauritania si Tunisia sunt de tranzit catre Irak, pentru trafic cu armament si materiale explosive ( azotata poros de la Nitramonia Fagaras ) pe pescadoare si navele frigorifice Polar. A functionat o perioada in Franta si a fost la Anvers in perioada in care Traian Basescu in (1987-1989 ) era Sef al Agentiei NAVROM – Belgia.
In epoca SIE, Generalul Isac a fost sef al contraspionajului extern. Acum conduce Directia de Neproliferare din SIE. Isac Adrian a avut un rol esential in afacerea rapirii jurnalistilor din Irak. Presedintele l-a insarcinat cu organizarea eliberarii ostaticilor.
FOST “CONSILIER ECONOMIC “ LA TOKIO FACE ANGAJARILE IN SIE
Generalul SIE Valeriu Ruset indeplinea functia de consilier economic la Ambasada Romaniei din Tokio. A ajuns acolo pe linia Ministerului Economiei si Comertului. Din surse neoficiale, am aflat ca fostul “consilier economic” roman din Japonia se lauda ca l-a sprijinit pe Basescu sa “ vada “ unele lucruri. Fostul ministru al transporturilor l-ar fi ascultat. Ajuns presedinte, Basescu l-a inaintat pe Ruset in grad si functie. Ruset Valeriu este seful Directiei Personal din cadrul SIE. Stie tot ce misca in acest serviciu si plaseaza oamenii dupa bunul lui plac.
Generalul Isar I. a fost si el tot in Japonia. Beneficiar al bunavointei prezidentiale din februarie, Isar a fost numit la conducerea Directiei Antiterorism. Lista continua cu Nicu Manolache, fost sef de serviciu in cadrul SIE si Staicu Stefanel. Manolache a cazut in dizgratie, fiind lucrat urat de Valcea. Daniela Pantazi are un statut special. Racolata de DIE ( ghid pentru Europa Occidentala ) putin inainte de ’89, s-a casatorit cu Shiga Shighehito. Daniela a devenit in timp, pupila generalului Valcea. Este poate singura care a facut ceva, pentru a reda credibilitatea ambasadei in randul diasporei romanesti. Sub tutela diplomatica, a construit o punte in comunitatea romaneasca. A negat ca ar fi colaborat cu Securitatea, pentru a obtine postul de ghid. Promoveaza in forta restaurantele “ informative” Darie si Romania.
MINISTRUL UNGUREANU A UITAT “EPISODUL JAPONEZ”
Am cerut o pozitie de la Ministerul Afacerilor Externe sau o opinie a ministrului de externe Ungureanu. Eram interesati de rolul ofiterilor SIE la Tokio. Diplomatie, bun simt sau pur si simplu teama ? Cine ii platea in ’99-2000 si pentru ce ? Pana acum nu am primit nici un raspuns. Mihai Razvan Ungureanu era in vizita oficiala in Japonia, saptamana trecuta. Actualul sef al externelor romanesti este cel mai bun exemplu de lucratura a la Valcea. In calitate de secretar de stat, Mihai Razvan Ungureanu, era in 1999, o tanara speranta a diplomatiei romanesti. A efectuat o vizita oficiala in Japonia. Ambasada romana din Tokio avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei. Valcea nu a miscat un deget. Vizita a fost un esec total. Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care s-a intors umilit in tara.
La scurt timp dupa eveniment, Iliescu viziteaza neoficial Japonia. Valcea aranjeaza totul. Iliescu e primit imparateste. Sa fi uitat ministrul Ungureanu patania ? Nu se stie cum i-au tolerat pe “ diplomatii SIE”, autoritatile japoneze, avand in vedere mai ales background-ul lor. In privinta generalilor, deocamdata, Ambasada Japoniei la Bucuresti isi declina competenta. Neoficial, surse din SIE au spus ca ofiterii au fost la cursuri. In 3-4 ani puteau sa faca si a doua facultate, nu un simplu curs. Oficial, conform legii serviciilor secrete, SIE nu comenteaza. Tipic.
“ E un obicei comun. Oameni ca Valcea erau trimisi la vedere. Japonezii stiau ca este acolo. Incepand cu anii ’90 noi am avut acorduri cu mai multe tari . Au fost trimisi pe langa ambasade oameni din serviciile speciale, mai ales in posturi de consul. In contextul noilor amenintari, am convenit mai ales cu tarile europene si membre NATO sa avem un “fir scurt” . In cazuri speciale ca traficul de droguri si amenintare terorista, informatiile sa nu treaca prin mai multe canale. Sa existe un canal direct intre serviciile speciale “, a declarat Catalin Harnagea, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe.
Motto : “ Cu securitatea nationala nu are nimeni voie sa se joace ! “ Traian Basescu – Presedintele Romaniei
RESTRUCTURAREA SERVICIILOR SECRETE MAI ARE DE ASTEPTAT – FILIERA JAPONEZA CONDUCE SIE – 2005 – „SECURISTII IN EXCES DAUNEAZA GRAV NATIUNII !”
Zilele trecute am fost martorii unor initiative prezidentiale fara precedent. Traian Basescu s-a tinut de cuvant si a pus pe agenda sedintei Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, problema coruptiei. S-a hotarat deasemenea transferul arhivei SRI in custodia CNSAS si deconspirarea dosarului “ Dunarea ”. Presedintele pare mai hotarat ca niciodata sa redea demnitatea romanilor pe plan international. O demnitate care parea compromisa definitiv de administratia Iliescu. Necesitatea schimbarii legii serviciilor secrete este evidenta.
Transparenta pe doua directii majore : coruptie institutionalizata si criminalitate economico-financiara. SIE si SRI trebuie sa dea socoteala pentru jaful din economia nationala. Daca si-au facut datoria trebuie laudati. Sa fie trasi la raspundere cei care au primit notele informative si le-au tinut la sertar. Procurori si politisti. In ultimii 15 ani, activitatea serviciilor speciale nu se regaseste in economia Romaniei. Gaurile negre prin care se scurg banii contribuabilului in afara tarii sunt enorme. Banci devalizate, investitii de sute de milioane de dolari jefuite, contracte guvernamentale dubioase. James Bond in varianta romaneasca doarme-n cizme. Din pacate, la capitolul reformare-restructurare a serviciilor secrete stam foarte prost. Structurile sunt imbacsite cu indivizi dubiosi din vechea securitate. Tinerii mai au de asteptat. Mai grav, presedintele i-a decorat si i-a inaintat in grad. Dar sa vedem cine sunt premiantii lui Basescu.
TROICA JAPONEZA VALCEA-ISAC-RUSET
Luna trecuta am atras atentia asupra “Filierei Japoneze” care actiona sub obladuirea generalului Valcea la Tokio. Troica generalilor Valcea-Isac-Ruset s-a intors in Romania si a fost rasplatita cu varf si indesat pentru … nimic. Toti au fost inaintati in grad si au primit posturi cheie in cadrul SIE.
Generalul Valcea Marin a fost numit mai intai sef al Directiei Logistica. S-a remarcat dand afara oameni cu copii mici si cu greutati dintr-un bloc de la Unirii, unde erau locuinte de servici ale SIE. Si astazi mai sughita in urma evenimentului. Tot el a gestionat si casele de vacanta ale institutiei, unde isi faceau de cap directorii serviciului si acolitii lor. Personalul de rand SIE nu avea acces la case. A fost decorat si inaintat in grad de presedintele Basescu . Mai nou, conduce Directia de Relatii Externe si Protocol. Gestioneaza fonduri serioase, nu gluma. De exemplu, cazarea in timpul misiunilor se face numai la hoteluri de 4-5 stele. Se organizeaza mese de protocol babane. Valcea si-a angajat fara probleme sotia in SIE, intr-o perioada in care incadrarile blocate din ordinul sefului cel mare. E om de baza, nedespartit de Fulga.

Pe langa Valcea, in posturi cheie ii regasim si pe generalii Ruset si Adrian Isac, reveniti si ei din Japonia. Ruset este director la Directia Personal, iar Isac director la Directia Antiterorism. Salariul unui “ general japonez” se ridica la 50-60 de milioane de lei pe luna. Oamenii spun ca troica a instaurat in SIE o “atmosfera infractionala de coruptie si invrajbire”. Filiera Japoneza este prin traditie strans legata de Moscova. Legaturile stranse intre Nihon Kominto, Kyosanto ( partidele comuniste japoneze ) si Kominternul sovietic au ramificatii la Bucuresti. La facultatea de drept. Numai asa se poate explica activitatea nestingherita a unor agentii de informatii japoneze la Bucuresti. Si nu numai. Japonezii au cheltuit zeci de milioane de dolari in tari ca Romania. Metoda nu da niciodata gres. Plimba pe banii lor multe personalitati din lumea a treia: politicieni, specialisti in toate domeniile si chiar ziaristi.
GENERALUL “ TEROARE ” E OMUL MOSCOVEI
Pe departe cel mai rau si mai dubios pare a fi generalul “ Teroare” . Predoiu Silviu este seful Directiei de Securitate a S.I.E, o veritabila unitate de politie politica. Predoiu s-a nascut la Scheiu, judetul Dambovita. Cei care-l cunosc spun ca a fost un ilustru necunoscut pana a primit un post in Nigeria. A activat o perioada sub conducerea ambasadorului Emil Rapcea. Ascensiunea lui Predoiu in SIE a inceput odata cu racolarea sa de catre Serghei Lavrov.
Actualul ministru de externe al Rusiei, Lavrov este fiul unui mare general KGB si a activat in Nigeria in aceiasi perioada cu Predoiu. Generalul Isac l-a sprijinit si el pe Predoiu. Un alt prieten bun al generalilor Predoiu si Isac este vestitul Serafim Urecheanu. Primarele Chisinaului a fost acuzat nu odata ca ar fi omul rusilor. Sunt vestite chiolhanurile celor trei la Bucuresti. Lor li se mai adauga si vestitul mason Gheorhe Florea. Marele Maestru al Lojei Generalilor activeaza acum la Colegiul Superior de Informatii. Din liota fac parte Constantin Rotaru, general de patru stele si generalul Iana. Acesta din urma si-a adus si el, nevasta in SIE. Surse neoficiale ne-au confirmat relatiile de cumetrie dintre toti generalii SIE .

Cumetriile dintre generalii Nicu Goia, Valce si Isac au provocat adevarate scandaluri cu reverberatii pana in Kuweit. Ca orice serviciu secret care se respecta, SIE are si o eminenta cenusie. Mihai Epure este omul din umbra care trage toate sforile. Bun prieten cu Talpes.
Harnagea a stiut. I-a promovat pe toti la vremea lui. Noi nu putem trage decat o singura concluzie . Securistii in exces dauneaza grav natiunii !
NARAVURI SIE IN AMBASADELE ROMANIEI – FILIERA JAPONEZA
Baronii serviciilor secrete romanesti strang randurile. Basescu le-a acordat o perioada de gratie. Alegerile de la sfarsitul anului trecut le-au provocat emotii. Au desfintat departamentele care faceau bani pentru PSD si au sters toate urmele. Acum se reorganizeaza. Sase luni de zile isi vor mai face de cap. Serviciul de Informatii Externe doreste autonomie financiara. La prima vedere, e totul perfect. Bugetul de stat scapa de o cheltuiala. Opacitatea SIE acopera dinozaurii securitatii. Fara o initiativa legislativa clara, degeaba va declara presedintele coruptia o problema de securitate nationala. In ceea ce priveste criminalitatea economico-financiara si coruptia institutionalizata, serviciile secrete trebuie sa devina transparente. Statul roman a scapat din mana situatia. Premiantii lui Basescu isi fac de cap in ambasadele tarii . Ambasada chiolhanurilor la Tokio. Valcea l-a lucrat pe ministrul Ungureanu. Triunghiul Valcea-Pantazi-Iliescu. Inflatia de securisti din diplomatie este greu de stopat. Samuraii securitatii.
CHIOLHANE NIPONE CU PROGRAM ROMANESC
Eugen Dijmarescu si-a dorit toata viata sa ajunga ambasador in Japonia. A reusit intr-un tarziu. Bolnavi si el si sotia, Dijmarescu a fost un om de paie in Japonia. Ambasada romana de la Tokio este o cladire impresionanta. Nu sunt multe ambasade la Tokio ca aceea a romanilor. Un bunker, o cetate costisitoare, ticsita cu securisti. Generalul Adrian Isac a fost o lunga perioada de timp consul, iar generalul Vasile Ruset consilier economic. Cel mai in vana era generalul Valcea Marin. Adjunct al lui Dijmarescu, Valcea conducea ambasada din umbra. Bun prieten cu Ion Iliescu, se lauda cu orice ocazie ca a fost sef de misiune la Teheran. Si se comporta ca atare. Din pricina sanatatii precare a ambasadorului, “adjunctul” isi facea de cap. Personalul ambasadei il stia de frica.
Valcea, un killer prin aspect si atitudine era mult diferit spre exemplu de Isac. Lasa impresia ca te executa pe loc daca primeste ordin. Si o face cu placere. Personalul ambasadei o ducea destul de greu in anii ’90. Prost platiti, oamenii faceau foamea pe la Tokio. Surse neoficiale spun ca traducatorul oficial al ambasadei, Petre Stoian este un homosexual notoriu. Dealtfel, singurul care muncea. In rest nimeni nu facea nimic. Stoian a fost vazut deseori culeagand monede de un yen din parcul invecinat cladirii. Pentru tigari. 100 yeni pachetul. Generalul Valcea era un om inventiv. Bun organizator de chiolhane. Ca sa faca banu’ a hotarat, fara sa aibe acceptul Bucurestiului, sa inchirieze ambasada. Tot statea degeaba. S-au organizat petreceri si chiolhane bizare pentru snobii japonezi. Pe bani grei. Doua sau trei sali adaposteau licitatii de tot felul de obiecte ciudate. Au fost aduse formatii de muzica romaneasca si balerini care treceau din registrul clasic in programe artistice de muzica populara. Show business a la SIE. Cu aceasta ocazie, personalul ambasadei se punea pe treaba. Gateau sarmale si carnati pentru distinsii oaspeti.
JAPONEZ DE MOSCOVA
Promovarile la post bazate pe relatii SIE au afectat si ambasada de la Tokio. Este cazul tanarului Alin Ivanov, in varsta de 36 de ani. La urma-urmei nu e vinovat ca a ajuns dintr-un ingineras obscur, atasat cultural la Tokio. A fost reciclat si promovat la post de Serviciul de Informatii Externe . Alin San este fiul unei scriitoare de carti pentru copii Pasionaria Stoicescu si al unui “ oarecare “ Ivanov. Probabil, lipoveni din Tulcea. In privinta studiilor de limba japoneza, atasatul cultural a studiat la …. Moscova. Dealtfel, un institut foarte serios de studii orientale. Din pacate pentru el, “nu este in stare sa lege doua vorbe”, spun specialistii. Evenimentele culturale ( rare ) organizate de ambasada reprezinta un adevarat calvar pentru “japonezul de Moscova”. Tolerat si ascultator, Alin este o mina de aur pentru oameni ca Valcea trage cu usurinta sforile, manipuland incompetenta si coruptia.
VALIZA DIPLOMATICA LA CONTAINER
“ Sa traiti ! Permiteti sa raportez ! La ambasada Romaniei de la Tokio nu s-a mai intamplat nimic deosebit in ultimii ani.”, ar putea spune Valcea. Fata de alte misiuni diplomatice in aceasta tara, cea romaneasca e invizibila. Linistea a fost spulberata rareori. O misiune de vreo 20 de insi a Camerei de Comert a Romaniei, condusa de Cojocaru s-a aventurat in Japonia.
Oameni de afaceri, in mare parte sefi de mamuti economici cu uriase datorii la stat cautau sa obtina de la niponi credite preferentiale. Cei de la ARO Campulung doreau sa-si doteze rablele cu motoare Toyota. Japonezii nici ca i-au bagat in seama. Prezentarile au fost sub orice critica. Oamenii de afaceri romani nu au avut prezentari in limba japoneza. Nici macar in limba engleza.
Chinuiti cu termeni tehnici romanesti, japonezii motaiau prin sala. Organizarea a fost sub orice critica. Personalul ambasadei avea cu totul alte prioritati. Business-uri proprii. Dijmarescu se deplasa mai mult cu taxiul. “Sefu’ mai scuteste-ma. Am o treaba.” il trimetea la plimbare soferul ambasadei pe ambasador. “ Ce ma ? Iar ai vreun business ? ”, chitaia intelegator Dijmarescu. Omul avea o afacere serioasa. Trimetea in Romania cu valiza diplomatica, in fapt un container pe vapor, piese de la masini second hand. Soferul afacerist are o vila misto chiar in centrul Bucurestiului.
SAMURAII SIE DE IERI SI DE AZI
SIE si-a recrutat samuraii cu ochi albastri din simpatizantii partidului comunist japonez Kominto. Japonia a avut dintotdeauna un puternic partid comunist. Inainte de 1989, dupa modelul sovietic, tovarasii niponi erau trimisi la studii in tarile fratesti. In Romania au urmat dreptul. Ai nostri s-au inspirat dupa modelul “nevestelor KGB”. Suzuki, Mutzushika si Shiga Shigehito au fost “casatoriti” cu romancute. Mya Kosey, mai traditionalist, a scapat. E casa torit cu o unguroaica, profesoara de limba rusa. La ei in casa nu se vorbeste decat ruseste.
Mutzushika era cel mai inteligent dintre samurai. Este profesor universitar pe bune, specialist in studiul fostelor tari comuniste ex-sovietice. Mya Kosey s-a specializat in etnografie si fotografie. Vorbeste bine limba rusa si romaneste cu accent morosan. Shiga Shigehito are o poveste mai interesanta. Inainte de ’89 era corespondent al oficiosului AKAHATA ( Steagul Rosu ) in Romania. Aflat intr-o excursie in Spania, a cunoscut-o pe Daniela Pantazi. Ghid ONT pe Europa Occidentala. Fata insotea cu un grup de turisti. S-au cunoscut, s-au placut si s-au luat. Cei doi se casatoresc la Bucuresti. Cununia religioasa are loc la biserica Boteanu si este oficiata de parintele Galeriu. Nas – Ion Iliescu. Din ziua aceia, Shigehito se transforma intr-un om de afaceri de succes. Mare importator de vinuri romanesti in Japonia. Restaurantul “ Darie “ ( personajul central al romanului “Descult” de Zaharia Stancu ) din Tokio este hogeacul actiunilor informative romanesti pe teritoriul Japoniei. Daniela Pantazi a devenit pupila generalului Valcea. A depus eforturi pentru a reda credibilitatea ambasadei in randul diasporei romanesti. Sub tutela diplomatica, a incercat sa construiasca o punte si sa organizeze comunitatea romaneasca. Nevasta samuraiului a respins intotdeauna ideea ca ar fi colaborat cu securitatea, pentru a obtine postul de ghid pe Europa Occidentala.
Japonezii nu stau nici ei degeaba. Sub umbrela unei organizatii internationale de voluntariat JICA, trimit agenti sub acoperire in toata lumea. Inclusiv la Bucuresti. Japan International Cooperation Agency este la prima vedere, un fel de asociatie de voluntari fara frontiere. Tara noastra a acceptat cooperarea cu JICA, in cele mai ciudate domenii. In capitala Romaniei, samuraii cu ochi albastri se ocupa cu “studiul aprofundat al transportului urban in orasul Bucuresti si zona metropolitana” ! Hai lelita-n deal la vie ! JICA este in fapt o retea informativa cu acoperire globala dupa chipul si asemanarea celor americane. Unul dintre “ voluntari” era Kenichiro Fujiwara. Un oarecare Nara conduce filiala JICA pentru Romania Se pare ca au o buna colaborare si cu Administratia Porturilor Maritime Constanta. SIE stie si ii accepta. O veste buna pentru presedintele Basescu.

BIOGRAFIILE „DIPLOMATILOR” ROMANI DIN SIE
Generalul DIE/CIE/SIE Nicolaie GOIA
S-a nascut la 10 aprilie 1950. A absolvit facultatea de Filologie – Sociologie la Universitatea Bucuresti. Intre 1976-1979 a fost cercetator la Institutul de Economie Mondiala. In perioada 1979-1982 a fost secretar III la Amabasada Romaniei din R.P.D. Yemen. Din 1983 pana in 1986 a lucrat la Ministerul Educatiei si Invatamintului, iar la 02.09.1986 a ajuns secretar I MAE. A activat intre 1986-1990 ca secretar I – consilier la Ambasada Romaniei de la Teheran. In 1991 era numit secretar I la Ambasada Romaniei de la Tokio – Japonia. La intoacere de la post din capiatala nipona, generalul a fost rasplatit cu functia de director adjunct SIE. Si-a angajat nevasta in SIE ca multi altii. Nicolaie Goia a fost coleg de facultate cu actualul sef SIE Gheorghe Fulga. Generalul de patru stele a fost decorat si trecut in rezerva de presedintele Traian Basescu.
Generalul DIE/CIE/SIE Dan CHIRIAC
Dan Chiriac s-a nascut la 12 ianuarie 1950. Generalul este fiu si ginere de vechi sefi ai securitatii din Constanta si Satu-Mare. A absolvit Academia de studii Economice Bucuresti. Face parte din vechea “Securitate”. Din 1974 pana in anul 1978 a lucrat la Institutul de Cercetari pentru Plante Tehnice. Intre 1978-1984 a fost angajat la Intreprinderea de Comert Exterior, Prodexport. Din surse SIE am aflat ca din 1984 pana in 1990 a fost secretar –II- MAE, din care patru ani i-a petrecut spionand in S.U.A. ca agent pe deplin conspirat, sub alta identitate. Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu spunea intr-un amplu interviu acordat postului de radio BBC ca Dan Chiriac a avut interdictie de a intra in SUA dupa ’90. A fost angajat intre 1990-1994 la S.C. Romferchim S.A., iar in august 1994 era “consilier” la Ambasada Romane de la Londra – Marea Britanie. Sub legislatura PSD a fost numit adjunct al directorului SIE si secretar de stat. Generalul de patru stele Dan Chiriac a fost medaliat cu Steaua Romaniei in grad de Comandor si trecut in rezerva la inceputul anului 2006.
Generalul DIE/CIE/SIE Marcel ALEXANDRU
Marcel Alexandru s-a nascut la data de 2 martie 1954 la Ploiesti. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti. Generalul cu aliura de intelectual are o fata de facultate. Fostul secretar de stat si adjunct al directorului SIE, se lauda ca provine dintr-o familie de oameni simpli. Fostii colegi spun despre el ca nu a fost altceva decat un alt maestru de ceremonii pesedist, generalul Marcel Alexandru fiind omul de casa al lui Adrian Nastase. A fost seful de protocol al lui Nastase, la Camera Deputatilor in perioada 1992-1997. La intalnirea informala cu ziaristii din martie 2005 a recunoscut ca a lucrat in Directia de Informati Eexterne inainte de ‘89. Intre 1977 si 1980 a fost inginer la ICE Conect, in Platforma Pipera. Din anul 1986 pana in 1988 a fost secretar –II- MAE la Ambasada Romaniei din Brazilia. In perioada 1988-1989 a spionat ca secretar –II- la Ottawa Canada. Intre1989-1991 a lucrat ca secretar economic -I- in Ministerul Comertului si al Turismului. Este numit secretar -I- MAE incepind cu 01.04.1991 in Mexic, insarcinat cu afaceri a.i. S-a remarcat in legislatura trecuta prin nenumarate servicii de imagine aduse cuplului Nastase – PSD. Impreuna cu fostul director SRR, Seuleanu si la umbra CSIE, Marcel Alexandru a dus campania electorala a PSD-ului pe cele mai inalte culmi. In America, la Washington. Cu ajutorul firmei Greenberg, cu care a papat sume importante din bugetul Radioului Public. Acoperirea sa o constituiau cateva asa-zise lucrari stiintifice despre securitatea regionala. Expuneri realizate la Casa NATO. La umbra si sub protectia sa, s-au ridicat cateva mici lastare de ziaristi si analisti militari si politici ce populeaza presa romaneasca de astazi. Tineri capabili si simpatici cu studii la Colegiile de Aparare sau de Informatii ale noii securitati, folositi de serviciile speciale pentru a intoxica opinia publica. Sub puterea pesedista, Marcel Alexandru a ajuns adjunct al directorului SIE, Gheorghe Fulga si secretar de stat, seful Directiei de Relatii Externe si Coordonare. Dupa ultimile alegeri, a fost marginalizat. Basescu l-a trecut in rezerva la inceputul anului 2006 si in martie l-a trimis consul la Strasbourg.
Generalul DIE/CIE/SIE Isac ADRIAN
Isac Adrian s-a nascut la 03.09.1950. A fost inainte de 1987, secretar II la Tokio (03.02.1986) si consul in Liban si in Angola, la Luanda. A functionat o perioada in Franta si a fost impreuna cu Silvian Ionescu in Belgia, la Anvers in perioada in care Traian Basescu in (1987-1989 ) era Sef al Agentiei NAVROM . Generalul a fost cel putin trei ani, “diplomat” in Japonia. Intre 17.05.1990 – 15.12.1993 a activat ca secretar –II- la Tokio. Se pare ca a activat si in Maroc, unde l-a avut sef pe fostul consul, Gheorghe Istrate. Este bun prieten cu colonelul Stoica Ionel si el fost consul in Maroc. In epoca SIE, Generalul Adrian Isac a fost sef al contraspionajului extern. El i-a promovat pe generalii Isar si Predoiu. Isac Adrian a avut un rol esential in afacerea rapirii jurnalistilor din Irak. Presedintele l-a insarcinat cu organizarea eliberarii ostaticilor. Surse din SIE spun ca Isac l-a sustinut in campania electorala din Moldova pe Serafim Urecheanu, impotriva “altor interese” care il sustineau pe Rosca.
Adrian Isac este bun prieten cu gasca lui Adrian Nastase, prin intermediul lui Dan Matei Agaton si Marius Stoian, cel care a condus fituica” Strea Zilei. Colegii spun ca actualul sef de la Directia Neproliferare din SIE, (un fel de paravan pentru afaceri necurate) s-ar pricepe bine la traficul cu armament. Pavel Moldoveanu este in relatii de cumetrie cu Isac. Locul preferat de intalniri conspirate al generalului de patru stele Isac Adrian este restaurantul Bucur (privatizat de fostul primar Plesca Eugen catre clanul Awdi-Rodipet). Acest restaurant, intr-unul dintre separeurile sale ( ora 11 cum intri din holul central al restaurantului) il gazduia pe fostul sef al Directiei de Contraspionaj Extern, actual sef al Diviziei Neproliferare si pe interlocutorii sai, persoane ale “comunitatii informativo-afaceriste arabe din Romania”, cu sprijinul si sub controlul politic al lui Dan Matei Agaton si Viorel Hrebenciuc. Aici cu ceva timp in urma, Hassan Awdi organiza recrutari masive de programatori IT.
La ultima sedinta a Consiliului Director SIE, Traian Basescu si-a trecut preferatul, pe generalul Adrian Isac in planul doi. L-a numit sef al Directiei Cifru si Tehnica Operativa in locul generalului Liviu Rusu demis si cercetat la cererea primadjunctului Silviu Predoiu.
Generalul Vasilica SARCA
Cu numai trei zile inainte sa imi incep activitatea la ziarul “Gardianul”, adjunctul directorului SIE, Vasilica Sarca a vizitat redactia. S-a instalat comod in biroul fostului director Gabi Stanescu. O vizita nesteptata de la un general SIE chiar la ziarul la care urma sa lucrez. Nu putem sti ce a vrut domnul general Sarca, dar ne putem inchipui. Actualul adjunct SIE s-a nascut pe data de 20 mai 1958, la Braila. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti. Este viceconsul MAE din 15.04.1992. Intre 1982 si 1987 a fost inginer la Institutul de Cercetari Transporturi. A lucrat in perioada 1987-1992 la Ministerul Comertului si Turismului. In iulie 1992 Sarca a fost viceconsul la Consulatul General de la Bratislava. In 1993 secretar –II- Ambasada Romaniei la Praga.
Vasilica Sarca nu a activat niciodata pe zona operativa. A fost la post si a fost adus in Centrala la o directie care se ocupa cu zonele invecinate ale Romaniei. Al doilea adjunct ala directorului SIE, Vasilica Sarca a fost inaintat in gradul de general de Ion Iliescu fara a indeplinii conditiile de vechime si activitate. In anul 2000 lucra la secretariatul juridic SIE. In 2001 a fost numit adjunctul sefului Serviciului Secretariat Juridic, apoi in acelasi an devine sef al acestui serviciu. Era omul care impartea banii de “operativ” sau bugetul invizibil al SIE.
Surse din interiorul SIE spun despre general ca s-a afirmat prin slugarnicie fata de fosta putere. Mai precis fata de fostul premier Adrian Nastase. Se specializase in dibuirea posesorilor de carti rare pentru colectionarul numarul unu al tarii. Altii spun ca de fapt avea o lista de pe vremea Securitatii cu cei mai importanti colectionari de opere de arta, SIE fiind mostenitoarea de drept a DSS. La toate acestea s-a adaugat si prietenia sa cu graficianul Gabi Pendea, directorul Muzeului Cartilor Rare. Sarca este bun prieten cu alt “nastasian” cunoscut, generalul Marcel Alexandru.
Generalul CIE/SIE – Silviu PREDOIU – Nume de cod Pumnea
S-a nascut pe 5 august 1958 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie Bucuresti. A lucrat in perioada 1984-1985 la ICE Geomin. Intre 1985 si 1993 si-a desfasurat activitatea la Regia Autonoma Metale Rare Bucuresti. In 1993 MAE a fost secretar –III- la Ambasada Romaniei din Lagos – Nigeria. Generalul Predoiu este fiul unui securist de frunte. Tatal generalului Silviu Predoiu a fost seful CI de la Inspectoratul General al Militiei. Omul Securitatii din Militie. In 1989 indeplinea functia de inspector sef al Inspectoratului Ministerului de Interne din Giurgiu. Cetatenii furiosi l-au fugarit pe strada in decembrie ’89.
Predoiu senior a fost bun prieten cu tatal directorului SIE – Gheorghe Fulga, col. de militie Fulga (senior ), fost sef al Serviciului de Paza si Ordine din Militia Brasov. Avansat general in rezerva in urma cu 3 ani la interventia fiului sau, Fulga Senior are studii militare la Moscova. Asa intrase pe sub pielea lui Iliescu, Fulga Junior, un profesoras de socialism stiintific. Dupa ce a terminat facultatea de Geologie, Silviu Predoiu a facut intre ’86 si ’88, scoala de securisti de la Branesti.
A lucrat ca ofiter acoperit in comertul exterior si a fost retras in “Centrala” in 1990. Colegii spun despre Predoiu ca mai bine de 10 ani a fost un nimeni. In 1993 a plecat la post in Nigeria,”secretar-III-”. Sotia generalului a fost studenta a lui Constantinescu si ar fi intervenit cu ajutorul unui coleg si prieten profesor pe langa presedinte in favoarea lui Predoiu. Surse din SIE ne-au povestit ca Silviu Predoiu a fost amestecat in afaceri dubioase cu petrol impreuna cu vicepresedintele Nigeriei, Emeka Offor si cu un oarecare afacerist Mircea Furtos.
Emeka Offor posesorul unei imense averi imensa a fost sofer de taxi si trebuia sa ajunga consul onorific al Romaniei in Lagos. Aceleasi surse ne-au spus ca in 1997 Silviu Predoiu a fost retras in urma unui scandal sexual dupa ce s-a batut cu portarul ambasadei. Se incurcase cu nevasta acestuia. Sursele noastre au afirmat ca Generalul Silviu Predoiu, impreuna cu seful sau din Nigeria, Emil Rapcea au fost racolati de Serghei Lavrov, consilier politic la Ambasada Rusiei de la Ashabad la acea vreme. Predoiu a negat totul. Pana si faptul ca a fost la post in Lagos. Tot acolo a si fost injunghiat. A fost numit sef de birou in 1997.
În anul 2000, Predoiu era locotenent colonel. După numai trei ani, a fost numit de Fulga, director şi avansat general de brigadă, pentru serviciile aduse P.S.D., iar in 2001 a fost numit seful Directiei Antitero. Intre 2002 si 2003 a fost sef la Directia Protectie Interna din SIE, iar in 2004 a fost avansat sef la Directia Generala de Securitate. Colegii il descriu ca un pesedist inrait. Cu dosarul sau in mana, Basescu l-a numit in noiembrie 2005 primadjunct al SIE. Se pare ca el conduce in acest moment institutia.
Nevasta generalului Predoiu, colonel, a fost adusa in 2001 la compartimentul sinteza al SIE. In 2005 a fost avansata sef al serviciului analiza. In 2005 a devenit sefa Directiei Resurse Umane, compartimentul care se ocupa cu angajarile ofiterilor si cu propunerile de inaintare in grad. In noiembrie 2006, Catalina Predoiu a fost inlaturata de la sefia Directiei de Resurse Umane a SIE. Fratele lui Predoiu e sef de serviciu in SRI. Copiii lor ajunsi la varsta majoratului vor intra tot in serviciile speciale. Si-a facut o vila cocheta in spatele sediului televiziunii Antena 1. Vecinii de cartier sunt la curent cu scandalurile din familia Predoiu. Ei spun ca doamna Predoiu Catalina bea o sticla de tarie pe zi. Are mari probleme cu sotul care o mai si altoieste din cand in cand.
MINCIUNILE LUI SILVIU PREDOIU
In urma unor articole dure la adresa SIE, publicate in cotidianul Romania libera, Predoiu a hotarat organizarea primei conferinte informale cu jurnalistii. Din parte SIE, printre altii mai participau generalul Marcel Alexandru, generalul Nicolaie Goia, purtatorul de cuvant SIE Vica Taranu si seful relatiilor cu presa Nicolae Vintilescu. Intr-o pauza, Predoiu a afirmat in mijlocul ziaristilor ca nu a fost niciodata in Nigeria si nici Lavrov. “Verificati cv-ul lui Lavrov sa vedeti ca nu a fost in Lagos !”, spunea Predoiu. A fost prins cu minciuna. Radiogramele decriptate SIE ajunse pe Internet l-au dat in vileag. Radiograma nr. 888 din data de 18.11.1996, ora 19, trimisa din Ambasada Romaniei, din Lagos este semnata de Silviu Predoiu, secretar –III-. Generalul Predoiu figureaza si in cartea “Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei”, editat de MAE, impreuna cu Emil Rapcea la Ambasada Republicii Federale Nigeria. Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe ne-a confirmat oficial prezenta generalului SIE in Nigeria in perioada 1993-1997, cand se ocupa cu “ presa si relatii consulare”.
PREDOIU “CONDUCE” SIE
Pe langa rapoartele si plangerile trimise de colonelul Ionel Dragomir, surse din cadrul Presedentiei ne-au confirmat ca pe data de 10 ianuarie 2005, Traian Basescu a primit o vizita la Cotroceni. O persoana din sistem i-a inmanat dosarul generalului Silviu Predoiu cu toate “bubele” acestui personaj. Dosarul ar fi dovada ca Silviu Predoiu e un pericol pentru siguranta nationala. Cu toate acestea, Basescu il promoveaza pe Silviu Predoiu al doilea om in SIE, alaturi de generalul Vasilica Sarca. Reforma mult promisa din serviciile speciale a ramas o vorba-n vant. Cotroceniul s-a multumit doar sa exploateze serviciile unor indivizi corupti dar foarte bine informati. Slugile informative ale pesedeului trebuiau folosite impotriva fostilor stapani. In momentul de fata, sprijinit de putere si din interior sotie la Departamentul Resurse Umane si de prietenul sau, generalul Isac Adrian, Silviu Predoiu conduce SIE. “Fulga face turism”, spun angajatii SIE. Surse din staff-ul american, ne-au spus ca Silviu Predoiu s-a deplasat impreuna cu Romeo Raicu la CIA in SUA. Au pregatit vizita Condolizzei Rice la Bucuresti si au stabilit un punct de vedere comun in problema avioanelor CIA. Romeo Raicu a negat orice legatura cu generalul Silviu Predoiu.
GENERALUL Valcea MARIN
Marin Valcea s-a nascut la 16.01.1950. Generalul Valcea a fost director al OJT Brasov, sef de misiune la Teheran, in 1990 era secretar -I- la Bagdad. In perioada in care Gheorghe Fulga era prefect de Brasov, Valcea era ofiter acoperit si director al statiunii Poiana Brasov.
Ministerul Afacerilor Externe ne-a confirmat ca Marin Valcea a fost la Ambasada Romaniei de la Tokio- Japonia, in perioada 13.08.1995 – 18.12.2000. Un general SIE a fost “diplomat” la Tokio cinci ani de zile ! In 2001 era un simplu locotenent- colonel. In 2004 a ajuns general maior, cu doua stele si secretar de stat. La intoacere, Valcea a fost numit seful Directiei Relatii Externe si Protocol din SIE. Valcea Marin este un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu si bun prieten cu Gheorghe Fulga. Si-a angajat nevasta in SIE. Valcea Marin, a infiintat firme sub acoperire S.I.E., dupa modelul “Dunarea”.
Referindu-se la manipularea presedintelui Traian Basescu, fostul presedinte al tarii, Emil Constantinescu, ( intr-un amplu interviu acordat BBC si publicat in presa centrala ) , vorbeste de politizarea serviciilor sub directoratul lui Gheorghe Fulga. Alaturi de nume importante din SIE ca Marcel Alexandru si Dan Chiriac, Constantinescu vorbeste de generalul Marin Valcea. Bun prieten cu Ion Iliescu si apropiat directorului SIE, Gheorghe Fulga.
Sursele noastre de la Tokio povestesc ca generalul Marin Valcea era un om inventiv. Bun organizator de chiolhanuri. Inchiria ambasada pentru tot felul de evenimente bizare. S-a scris mult in presa centrala despre petrecerile si chiolhanele bizare, organizate pentru japonezi. Adjunct al ambasadorului Eugen Dijmarescu, generalul Valcea conducea Ambasada Romaniei la Tokio din umbra. Relatia lui Ion Iliescu cu Japonia trece prin Valcea si prin un oarecare Kobayashi. Imediat ce s-a intors din Japonia, Valcea a fost recompensat cu postul de sef la Directia de Logistica. Gestiona fonduri serioase. Mese de protocol, hoteluri de 4-5 stele. Pregatea vizitele externe ale directorului SIE. Tot Valcea ii controla pe delegatii sositi in Romania. A fost responsabil cu casele de vacanta ale institutiei, unde isi faceau de cap directorii serviciului si acolitii lor. A fost decorat si inaintat in grad si functie de presedintele Basescu prin decret in data de 8 februarie 2005. Valcea i-a dat afara din blocul SIE de la Unirii si i-a lasat in strada pe mai multi tineri, unii cu familie si copii. Unii il scuza pe Valcea. Tinerii in loc sa-si plateasca datoriile si ratele se dotasera cu tot felul de aparaturi de ultima ora sau masini foarte scumpe. Inainte de trecerea in rezerva, Valcea fusese numit sef al Directiei de Relatii Externe si Protocol. Fondurile cheltuite sunt uriase. Chaiar si ziaristii rebeli sunt plimbati prin restaurante de lux pentru lamuriri suplimentare. Recent, Marin Valcea a fost trecut in rezerva si mutat intr-o agentie guvernamentala pe bani frumosi.
Generalul Ion ISAR ( Nusu)
S-a nascut pe 2 decembrie 1953 la Slanic Prahova. A absolvit Academia de Studii Economice. In perioada 1972-1977 a lucrat la ICE Prodexport, iar intre 1977 si 1982 la MATMCGFF. Fostul ofiter DIE Isar a activat din anul 1982 pana in 1989 ca secretar –II- si secretar –III- in MAE. Intre 1989-1993 a lucrat la Romconsult. Din 07.09.1993 a functionat ca secretar –II- la Ambasada Romaniei la Bagdad, Irak. Generalul SIE Ion Isar a ocupat functia de sef al Directiei Antiterorism. Beneficiar al bunavointei prezidentiale din februarie 2005, Isar I. a fost si el “la post” in Japonia
“ E un obicei comun. Oameni ca Valcea erau trimisi la vedere. Japonezii stiau ca este acolo. Incepand cu anii ’90 noi am avut acorduri cu mai multe tari . Au fost trimisi pe langa ambasade oameni din serviciile speciale, mai ales in posturi de consul. In contextul noilor amenintari, am convenit mai ales cu tarile europene si membre NATO sa avem un “fir scurt” . In cazuri speciale ca traficul de droguri si amenintare terorista, informatiile sa nu treaca prin mai multe canale. Sa existe un canal direct intre serviciile speciale “, a declarat Catalin Harnagea, fostul sef al Serviciului de Informatii Externe.
Emil Rapcea – consilier, insarcinat cu afaceri a.i. Nigeria
S-a nascut pe data de 15 octombrie 1945 la Bucuresti. A absolvit Academia de Studii Economice si cursuri postuniversitare de relatii internationale. Este doctor in stiinte economice. A activat ca economist in numeroase intreprinderi de comert exterior in perioada 1968-1975. Intre 1975-1976 a absolvit cursuri postuniversitare. Intre ’76 si ’77 a fost secretar –III- MAE, 1977-1979 secretar –III- la Ambasada Romaniei la Teheran, 1979-1989, secretar –II- la Ambasada Romaniei la Islamabad. Intre 1980-1986 a fost secretar –II- in MAE. A fost inspector general in Ministerul Comertului Interior in perioada 1986-1990. A fost secretar –I-, secretar –II- si consilier la Ambasada Romaniei la Lagos, Nigeria incepand cu anul 1990.
Generalul DIE/CIE/SIE – Nicolaie Iana
Nicolae Iana s-a nascut la 11 mai 1950 in Bucuresti. A absolvit facultatea de Drept la Universitatea Bucuresti. In perioada 1969-1989 a fost redactor la Editura Didactica, iar intre 1981-1983 a lucrat la Ministerul Turismului ca referent. Iana a fost in perioada 1983-1988 secretar –II- la Ambasada Romaniei la Amman si in 1990-1991 secretar –II- la Ambasada Romaniei la Cairo. Din 13 mai 1991a functionat ca secretar I la Ambasada Romaniei din Kuweit, apoi a fost numit consul. S-a intors in Centrala in 1996. Dupa “postul” din Kuweit a fost numit sef de directie in SIE. Generalul Iana este prieten foarte bun cu Talpes si cu generalul Marin Valcea.
Presa a spus despre Iana ca instaurase in directia sa “un sistem de obtinere al spagii perfectionat in cel mai mic amanunt”. Se pare ca actiunile sale ilegale l-au revoltat pana la urma si pe Gheorghe Fulga, care in cele urma l-a scos la pensie. Generalul si-a adus sotia, Catalina in SIE. Fata lui Iana este casatorita cu un om de afaceri si este trimisa la post sub acoperire in strainatate. Apropiatii spun ca Iana era saracut prin 2000. Locuia pe Bd. 1 Mai, in blocuri special facute pentru SIE. Odata cu venirea PSD la putere a inceput sa se imbogateasca. Pleca tot mai des in Olanda, Tokio, SUA, Kuweit. A strans avere, case, vile, bani, multe pe numele altora. Aceleasi surse ne-au povestit ca la implinirea varstei de 50 de ani, Iana a dat o petrecere monstru la una din vilele sale din Moeciu. Au venit cel putin 200 de insi, toti cu masini cu numar “GUV”. Numai smecheri de la armata si guvern pe care i-a ajutat in afaceri. Generalul avea un angajat specializat sa-i tunda cainii. In fata rudelor, Iana Catalina se vaita ca munceste de se rupe pentru avere. Ca orice bugetar cinstit, Iana si-ar fi trecut unele case pe numele rudelor. Nu se pricepea mai deloc la afaceri. Si-a construit o casa de cateva milioane de euro pe numele unui prieten apropiat. Acesta a murit de inima chiar de revelion. Familia decedatului nu i-a mai dat casa generalului inapoi. Pentru ca nu era dornic de publicitate, Iana a zis ca pentru cateva milioane de euro acolo nu merita sa se agite.
Unul din lucratorii care i-au montat instalatiile de monitorizare, camerele video speciale povestea ca i-a luat pe lucrare de cateva ori mai mult, dar n-a contat. Iana povesteste deseori cu placere cum a dezertat un coleg al sau din Securitate pe vremea lui Ceausescu. Prin ’75-’80, un ofiter de securitate de la cifru a fugit cu tot cu cifru in Germania chiar de sub nasul lui Ceausescu.
Oamenii Securitatii in pozitii-cheie
“ In primul rand a fost vorba despre o politizare, domnul Fulga a fost consilier prezidential al domnului presedinte Iliescu. Actualul adjunct SIE, generalul Chiriac, face parte din fosta Securitate si a lucrat pe spatiul american, dupa 1990 a avut chiar interdictie de intrare in SUA. Sigur, acum s-au schimbat conditiile…(…)”, declara fostul presedinte Constantinescu pentru un post radio, referindu-se la reforma ratata din SIE.
Marturiile jurnalistului Ohanesian
Rezultatul discutiilor cu SIE – ZERO
L-am cunoscut pe generalul secretar de stat Marcel Alexandru, inainte de rapire, in sediul Serviciului Roman de Informatii. Alaturi de fostul purtator de cuvant SIE, Vica Taranu si de actualul responsabil cu presa Nicolae Vintilescu am avut mai multe discutii cu Silviu Predoiu seful Directiei de Securitate Interna, apoi cu Marcel Alexandru. Dialogul s-a aprins pentru ca le cerusem de nenumarate ori informatii despre abuzurile unor angajati din serviciile speciale, dar si despre gaurile negre din economie sau alte afaceri care intrau in responsabilitatea lor. Raspunsul a fost zero. Mi-au dat de inteles sa nu mai scriu negativ despre SIE, pentru ca au nenumarate merite.
Cultura mea “de securitate” nu pricepea cum cu atatia zeci de generali de 3-4 stele cum exista atatea gauri negre in economie si mai ales, cum pleaca din tara 2 milioane de tineri la munca in strainatate. Pe vremea lui Pacepa, unul, maxim doi generali din spionajul tehnic au adus “cu sacosa” zeci sau sute de tehnologii de ultima ora. “Ce ati facut voi pentru Romania?
Gaurile din Bancorex si Krivoi Rog ! Au plecat peste doua milioane de romani din tara. De foame. Alte cinci milioane sunt in jurul granitelor si nici ca-i bagati in seama !”, tipam cit ma tineau plamanii la Marcel Alexandru, fost adjunct al lui Fulga, in sediul SIE.
Generalul DIE/CIE/SIE – Dumitrescu Gabriel
Om de casa a lui Adrian Nastase. Mason de rang inalt. Prieten cu generalii Constantin Rotaru, Marcel Alexandru si Ioan Paun. Dumitrescu Gabriel – general SIE – fost spion in Cipru si Olanda. Are relatii bune cu Rotaru si Ruset si cu Florin Simion. Se ducea cel putin o data pe luna cu plicul la Mihai Berinde. Este director in Comert Exterior la MEC.
Generalul SIE Paun Ioan
Consul general la Shanghai. Om de casa a lui Adrian Nastase. Prieten cu Octavian Cretu, patronul apelor minerale Borsec si vicepresedinte PC. Paun l-a dus pe Cretu in China pentru un tratament de diabet. Au ramas prieteni buni. Cretu este informator SIE. Paun Ioan i-a adus fostului premier Adrian Nastase 20 de containere cu termopane si chinezarii din China, fara taxe vamale, in valiza diplomatica sub protectie SIE. A trecut de partea lui Traian Basescu si l-a turnat pe Nastase in dosarul Zambaccian. A fost promovat in SIE de Nastase la cererea generalilor Rotaru Constantin, Dumitrescu Gabriel si Marcel Alexandru.
Generalul SIE Paun Ioan
Consul general la Shanghai. Om de casa a lui Adrian Nastase. Prieten cu Octavian Cretu, patronul apelor minerale Borsec si vicepresedinte PC. Paun l-a dus pe Cretu in China pentru un tratament de diabet. Au ramas prieteni buni. Cretu este informator SIE. Paun Ioan i-a adus fostului premier Adrian Nastase 20 de containere cu termopane si chinezarii din China, fara taxe vamale, in valiza diplomatica sub protectie SIE. A trecut de partea lui Traian Basescu si l-a turnat pe Nastase in dosarul Zambaccian. A fost promovat in SIE de Nastase la cererea generalilor Rotaru Constantin, Dumitrescu Gabriel si Marcel Alexandru.
Generalul DIE/CIE/SIE Grigore Istrate
Generalul Grigore Istrate a fost sef la Directia Protectie Externa (PE), ulterior devenita Directia Contraspionaj, apoi sef la Resurse Umane in SIE. Ultima oara era sef la Protectie Operatiuni, un fel de tatic al firmelor acoperite SIE. Prieten bun cu Istrate era Stoian Constantin.
Valeriu Stoica
Secretarul economic –II- in Kazahstan este omul DGIA. A fost la Ashabad in perioada in care Serghei Lavrov era consilier politic la Ambasada Rusiei la Ashabad. Lavrov se intilnea deseori la Moscova cu Rapcea si cu Stefan Porojan.
Generalul SIE Valeriu Ruset
Cat a fost la post in Japonia, Ruset facea trafic de calculatoare si componente. Colegii sai spun ca recupera componente din gunoaie, de pe strada si le vindea. Autoritatile japoneze l-au chemat pe ambasadorul Dijmarescu sa-i atraga atentia asupra afacerilor murdare ale generalilor SIE. Este cumatru cu generalul Dumitrescu Gabriel dupa nevasta. Generalul Ruset este cam retardat. A absolvit facultatea de instalatii. Tatal lui era tot general SIE. In ’97-’98 si-a adus nevasta, Mariana Ruset la Tokio. Nevestele generalilor Ruset si Valcea s-au certat si s-au paruit bine in ochii lumii. A facut si contrabanda cu armament prin firma japoneza Nichibu si asociatia Rotobo. Prin Rotobo lucra impreuna cu Nicu Manolache. Rotobo este o asociatie de prietenie Japonia – Rusia, pe relatia Moscova. Tot impreuna cu Manolache, Ruset facea trafic de armamment si pietre pretioase din India. A fost un scandal imens in ’95-’96. Despre ei a vorbit generalul Grigoras, seful Directiei de Contraspionaj din SIE, in interviul sau inainte de mazilire. Activitati de spalare de bani. Ruset este un munte de prostie. Prin 1998 a pierdut sigiliul ambasadei romane de la Tokio.
Generalul DIE Stefan Margineanu – Imparatul
Stefan Margineanu, patronul Metanef a fost un securist tare la Agentia Economica de la Tokio prin ani ’70, cand inca nu era construita ambasada. Stateau in apartamente de bloc cu chirie. I se spune acum Imparatul metalului si era nr. 22 in top 300 cei mai bogati oameni din Romania. Intors in tara agentul a lucrat la Metalexportimport, si prin minister. A fost spion DIE sub Pacepa in 1975 la Tokio. Este legat de Petru Ianc – Krivoi Rog si scandalul Landro. Landro era un laminor de produs tagla facut pe vremea lui Ceasca.
Dan Dumitru
Dan Dumitru bun prieten cu Hrebenciuc si Nastase, cu Florin Simion care este insurat cu fata lui Bebe Comanescu. Dan Dumitru a spionat in SUA pana in 1999. Are specializare in centrale termonucleare. Stie despre el Ciprian Diaconu de la Transelectrica. Dan Dumitru locuieste in Floreasca intr-un cvartal de vile de lux ale reprezentantei Electrica. Casa lui valoreaza 500 de mii de euro. Fiul sau lucuieste in Bd. Titulescu. A fost seful Oficiului pentru Relatii cu Republica Moldova din Cancelaria Primului Ministru Calin Popescu Tariceanu.
Mircea Has – Haiduc
Mircea Has de la SIE este inca insarcinat cu afaceri ad interim la Teheran. Are legatura cu fostul director adjunct al Securitatii pe Bucuresti inainte de ’89. Mircea Has este fost ofiter DIE/CIE si a activat sub numele conspirativ Haiduc in Libia si in Ungaria unde a declansat si un scandal. A reusit sa recruteze un consul elvetian si l-a folosit un timp. A iesit la pensie din SIE, dar continua sa activeze in MAE. Este unul dintaticii afacerilor murdare cu energie pe directia Rusia, Ucraina.
Marius Petrescu
Director ORNISS, fost director ANCESIAC. Ofiter SIE sub acoperire. Domnul profesor universitar doctor a fost seful directiei „S”, actuala „Neproliferare” din cadrul SIE. A primit recent certificat de necolaborare de la CNSAS !!! Marius Petrescu, directorul ORNISS a fost pina-n anul 2001 directorul ANCESIAC. Ofiter SIE sub acoperire, Petrescu a fost seful directiei S din SIE, transformata mai apoi in directia Neproliferare. La etajul 3 din cladirea SIE era unul din serviciile subordonate Directiei „S”, conduse de catre colonelul Neferoiu, fiul unuia dintre sefii directiei „U” din Securitate. Marius Petrescu era bun prieten cu generalul Constantin Rotaru, fost director adjunct SIE. Petrescu l-a adus la ORNISS si pe Nidelea Marian, ofiter sub acoperire, om de casa al lui Nastase Adrian si copil de suflet al lui Radu Timofte care l-a si transferat de la armata la SIE. De ORNISS stie ofiterul SIE Vicentiu…. Negocierile pentru crearea ORNISS au fost duse de Ionescu Paul si Marcel Alexandru impreuna cu reprezentantii NOS (NATO Office of Security) de la NATO, armata si SRI. Aterminat Colegiul National de Informatii odata cu Marie Jeanne Ion.

Reclame

5 responses to this post.

 1. Posted by oea on Iunie 26, 2012 at 22:59

  Cine i-a pacalit pe rusi?
  Filiera Japoneza este prin traditie strans legata de Moscova. Legaturile stranse intre Nihon Kominto, Kyosanto ( partidele comuniste japoneze ) si Kominternul sovietic au ramificatii la Bucuresti.
  Cu cine au facut rusii afaceri in Romania dupa 1989?
  Cu cel care in 1970-1980 le fura tehnologiile prin filiera japoneza. Dupa care le trimitea in tara, primind sume mari de bani. Si poate Mossadului. Unde agent era si Fathi Taher, alias Abu Aman. Cei doi devenind apoi actionari la SC Laminate SA Focsani.
  E vorba despre Stefan Marginean, general DIE ( Directia de Informatii Externe), cetățean român, născut la data de 21.08.1943.
  Stefan Marginean, patronul Metanef SA in Bucuresti si SC Metanef SRL in Buzau, a fost un securist tare la Agentia Economica de la Tokio prin anii 1970. A fost spion DIE sub Pacepa in 1975 la Tokio. Pe vremea lui Pacepa, spionii au adus “cu sacosa” zeci sau sute de tehnologii de ultima ora, binenteles furate si de la rusi, carora le vindeau apoi alte tehnologii pe sume mari de bani.Trimiteau in tara numai lucruri cu aplicabilitate practica si cu eficienta foarte mare. Care contineau elemente tehnice cheie cu care se putea finaliza cercetarile / proiectarea si problemele de fabricatie ale întreprinderilor producatoare, prin institutele de cercetare/proiectare specifice domeniului respective.
  Pentru ca rusii sa nu afle ca era spion dublu, i-a omorat pe Scorteanu, directorul laminorului Galati si pe Robu Nicolae, cel care a furat de la americani sudura prin ceramica.

  Răspunde

  • Posted by Plagiatorul on Ianuarie 12, 2013 at 22:19

   Marginean Stefan, nascut in Sibiu, a fost un amarat de inginer la IPROLAM, Cel mult, „generalul` turnatorilor la militia politica. A fost inclus in 1970 in echipa celor care urmau sa produca elicea navala romaneasca, de catre Stanciu Tatian- adevaratul general, in ideea ca, daca lui Marginean i s-au scurs balele dupa mama copilului lui Stanciu Tatian, atunci n-o sa-i faca rau copilului ei. Prima crima l-a inclus pe subinginerul care statea langa Marginean, la masa de la terasa „Valurile Dunarei` din Galati, in 1970.

   Răspunde

 2. Ai un articol chilometric. O mare parte din astea le stiam, insa l-am citit pe tot. Curiozitatea de noutati, nah, ce sa-i faci! Informativ, foarte informativ acest articol, doar ca e prea lung 😀

  Răspunde

 3. […] director al ORNISS încă din regimul Năstase, un personaj extrem de controversat și deconspirat de multe surse ca activînd în cadrul SIE atît înainte, cît și după […]

  Răspunde

 4. Posted by Mike on Iunie 4, 2016 at 16:15

  Silviu Predoiu a fost diplomat la Ambasada Romaniei din Lagos. In acea perioada la Ambasada Rusiei era intr-adevar un oarecare diplomat Serghei Lavrov. Ceea ce nu se stie e ca de fapt e o simpla coincidenta de nume. Ministrul Lavrov nu a fost niciodata la post in Nigeria.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: