ESTE INTERESANT……

ESTE INTERESANT

Este foarte interesant cum aproape zeci de ani de zile o armată de jurnaliști, aserviți noii puteri, s-au repezit ca fiarele să-l sfîșie, să-l încrimineze pe fostul Lt.Col. al armatei Popescu Silviu Octavian CADA și membru de conducere al A.C. bucureștene, participant la Mineriada din Septembrie 1991.
Cu exceptia unui singur ziar bucureștean, COTIDIANUL, și a unui singur jurnalist, Marin Bucur, nimeni nu i-a ținut partea acestui ofițer, cu toate că faptele reale, acțiunile acestuia demonstrau contraiu și anume o atitudine demnă conformă cu constituția, legiile țării.
Pentru a scăpa de protestele populare și critica justă a faptelor sale criminale, Ion Iliescu a reușit și de data aceasta să manevreze presa autohtonă aducînd în prim plan două persoane foarte controversate: Miron Cosma și Ex-Lt. Col. Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian CADA.
Deși pentu crimele Mineriadelor 13-15 junie 1990 și Septembrie 1991 vinovații principali sint tandemul, frații siamezi Ion Iliescu și Petre Roman, cei care provocat, organizat și ordonat omorîrea demonstranților dezlănțuiți împotriva noului regim hoț și mîrșav, presa română de la aceea dată s-a mulțumit numai a remarca acuzațiile pentru care cei doi cetățeni români Miron Cosma și Popescu Silviu Octavian au fost trimiși în judecata Curții Supreme de Justiție și a Curții de Apel din București.
Presa s-a rezumat numai la scandalul procesului Miron Cosma, Popescu Silviu Octavian scoțîndu-i din cauză pe vinovații principali ION ILIESCU și PETRE ROMAN.
Nici astăzi cînd Ion Iliescu nu mai este în funcțiune și deci nu se mai bucură de imunitate nimeni nu se gîndește și deci nici Justiția română să-i cheme pe cei doi(Ion Iliescu și Petre Roman) în judecată, pentru faptele lor criminale.
Ce fel de țară, ce fel de popor suntem care admitem așa ceva. Țări. popoare din Africa își condamnă și cheamă în judecată foștii conducători criminali, numai România înghite pe mai departe gălușca comunistă.
Constitue din partea presei un sacrilegiu, o blasfemie numai marcarea faptelor, evenimentelor, acțiunilor, petrecute în luna Junie, 13-15, 1990 și 25-28 Septembrie 1991. Nu avem nevoie de o rememorare, de o zi, de o trecere în revistă a acestor evenimente , ci de un act de dreptate, cinste și adevăr din partea presei și Justiției României, a actualei conduceri a țării.
Nu este admisibil ca o persoană, un cetățean care a uzat de dreptul său constituțional de a demonstra și a-și spune punctul de vedere să fie pedepsit pentru că s-a opus utilizării forței și armelor împotriva protestului unui sindicat nemulțumit. Este necesară o repararație urgentă a unei sentințe mincinoase, degradante a unei Justiții aservite unui nou dictator comunist, mîrșav, criminal Ion Iliescu și aducerea acestuia în fața instanțelor de judecată pentru crime postdecembriste 1989.
Noua conducere a României de după 1989 , Ion Iliescu, care se lăuda cu spiritul democrat al acesteia, nu trebuia să apeleze la metodele folosite de Ceaușescu și să ucidă demonstranții bucureșteni, sindicaliștii mineri, care de atîtea ori i-au scăpat de la pierzanie. Nu cu arme de foc se rezolvă democratic un litigiu cu un sindicat, ci cu sprijinul unor negocieri civilizate, umane.
Iată, ce eu am cerut, pentru ce eu am militat și pentru ce am fost pedepsit. Desigur dacă un hoț al Revoluției române Ion Iliescu, un comunist sadea, ordinar de ultima speță, apelează la crime ca să se mențină pe tronul prezidențial, obținut prin fraude electorale și minciună, omoară oamenii sub pretextul restabilirii ordinii, nu poți decît să soliciți detronarea acestuia.
Era suficient, atunci în 1991, un referendum în acest sens și totul se demonstra și anume lipsa de susținere populară, majoritară a impostorului autodeclarat Președintele României și conducătorul FSN-lui.
Este firesc să mă întreb unde ne sunt jurnaliștii, juriștii imparțiali, luptători pentru adevăr și dreptate? Sînt curios dacă unul dintre aceștia ar fi fost în situația unui Popescu Silviu Octavian pedepsit pe nedrept, cu minciuni grosolane, acesta ar fi stat tot atît de calm, indiferent?
Acceptînd pedepsirea unui om curajos care s-a opus unor noi criminali, mincinoși comuniști, pseudodemocrați, avizi de putere, contestați de milioane de români și care s-au instalat în fruntea țări contrar voinței majoritare populare, presa și justiția română s-a dezonorat.
Încrederea în aceste douâ instituții de bază, de mare importanță pentru destinul democrat al țării s-a știrbit.
Există o vorbă din bătrîni și anume: „ niciodată nu este prea tîrziu“ pentru repararea unei nedreptăți și pedepsirea adevăraților vinovați.
Desigur nu poți cere ceva de la generația tinerilor jurnaliști care nu au trăit evenimentele, unii nefiind nici născuți la acea dată. Rămîn în discuție numai cei de vîrsta mea sau apropiată cei dispuși și care au curajul să relateze adevărul evenimentelor puse în discuție.
Dacă dorim în țară o menținere a unei opinii critice față de toate fărădelegile unor conducători ai țării, existența unei opoziții reale, vom acționa pentru reabilitarea unor oameni cinstiți, pedepsiți printr-o răzbunare politică, ca urmare a curajului lor de a se opune unor acte antidemocratice, antipopulare, criminale.
Sper ca cuvintele mele să găsească rezonanța necesară în inimile, constiințele, unor jurnaliști, oameni ai justiției, cinstiți și curajoși care să redeschidă cazul fostului ofițer superior al armatei Lt.Col. Dipl. Ing. Popescu Silviu CADA, luptător pentru o Românie cu adevărat democrată.
Vă mulțumesc!
Ex-Lt.Col. Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian
P.S. Anexez articolul acestui Jurnalist de la Cotidianul Marin Bucur.
Mă rog la Dumnezeu să-i dea acestui Domn jurnalist ani mulți de sănătate, succese și împliniri!
Articolul a fost publicat: Joi 21 Mai 1992, Numărul 97(262), Anul II.

Image and video hosting by TinyPic

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: