GREȘELI EXTREM DE GRAVE ALE ISTORIEI MILITARE POST-DECEMBRISTE 1989

Așa după cum am arătat în număroase articole cea mai marea greșală efectuată de grupul de cadre militare
sindicaliste de la Timișoara, din perioada București, Februarie-Martie 1990, a fost aceea a înlocuirii Ministrului Militaru cu Generalul Stănculescu și nu cu un ministru civil, așa cum se stabilise ad-hoc.
Acest grup de cadre militare ofensate de către Ministrul Apărării generalul Militaru care nu a vrut, greșală capitală a acestuia, să discute cu ei și să le asculte doleanțele, au renunțat la numirea unui ministru civil al Armatei române și l-au propus și susținut vehement pe generalul Stănculescu.
Rezultatul catastrofal nu a fost numai stoparea practică a procesului de aflare a adevărului privind rolul criminal, nefast al unor cadre militare ale armatei care cu mult zell și inițiative proprii au executat ordinele criminale ale conducerii armatei, în perioada incipientă, de susținere a dictatorului Ceaușescu, provocînd moartea și rănirea a zeci sute de demonstranți anticeaușiști, ci culmea a condus la avansarea la excepțional în grade și funcții a cadrelor militare complice la genocidul poporului român. Culmea cinismului, nerozeniei, prostiei. Multi dintre cei care s-au făcut părtași la crimele împotriva demonstranțiilor anti-Ceaușescu au fost promovați de generalul criminal Stănculescu în grade și funcții ajungînd generali „onorabili“ ai armatei și toți situîndu-se în fruntea Ministerului Apărării.
Iată urmările tragice a prostiei, înfumurării, indolenței celor care s-au erijat în conducătorii delegației militare timișorene: Lt.Col. Șurcu Cornel, Lt.Col. Lițiu Petre, Mr. Octavian Chiriac, toți abili manevrați de omul lui Stănculescu, ativistul de partid și omul S.R.I. Lt.Col. Bărbuță Ion.
Pentru ași salva pielea și cea a întregului corp de cadre de conducere a ministerului Apărării, din perioada decembrie 1989-ianuarie 1990, Stanculescu a cumpărat cu grade și funcții ofițeri din conducerile marilor unități și armate pentru a falsifica documentele justificative ale ordinelor și acțiunilor criminale ale sale și colegilor săi generali.
Desigur o parte din acești „mici“ comandanți, șefi de state majore, locțiitori de arme și sefi de servicii, ca de pildă de Cercetare,Lt.col. Chelaru Mircea spre exemplu, au fost bucuroși să coopereze pentru distrugerea originalelor actelor de luptă din acea perioadă și înlocuirea lor cu documente false.
Astfel s-au tras singuri de la răspunderea morală și penală care li se cuvenea și pe deasupra sau văzut toți mari comandanți de oști, generali onorabili ai armatei, toți ajungînd generali de armată cu patru stele.
Și iată cum s-a scris istoria strîmbă a armatei române post decembristă 1989. O pagină neagră, de mare rușine pentru istoria armatei române.
Este necesar ca conducerea României, Parlamentul acesteia să declanșeze o acțiune de cercetare, verificare a avansărilor la excepțional, și în special la grade de General efectuate de către foștii Miniștrii ai Apărării din Perioada Revoluției române și anume: de către generalul Militaru Nicolae și Soldatul Stănculescu Victor.
Pînă la elucidarea acțiunilor practice desfășurate de persoanele pe care am să le numesc, în perioada inițială a Revoluției române din Decembrie 1989, vă propun scoaterea următorilor generali de pe lista generalilor armei române: și anume:
Generalii Carp Gheorghe, Mureșan Mircea, Chelaru Mircea, Polivanov, Nicolae Spiroiu, Costache Tiberiu și lista rămîne deschisă.
Constituie un sacrilegiu, o palmă extrem de usturătoare pe obrazul curat al zecilor, sutelor de mii de cadre militare cinstite, care cu onoare și cinste au deservit armata română, în perioada Revoluției române.
Armata nu trebuie să fie locul unor ariviști, oameni fără caracter, fără coloană vertrebală, fără demnitate care cu prețul trădării colegiilor, a principiilot nobile de viață, ale societății să parvină și să se ridice pe cadavre în posturile cheie ale acestei instituții fundamentale a țării.
Nu vorbele frumoase, faptele, acțiunile practice ale cadrelor militare trebuiesc analizate și recompensate.
Cu stimă Lt.Col. Popescu Silviu Octavian

Reclame

4 responses to this post.

 1. Posted by Sandu on septembrie 14, 2011 at 7:32

  Ai plecat ca un las din tara dupa ce ai instigat fatis armata la revolta si folosirea armelor impotriva camarazilor si civililor. CADA sa-ti fie locul de veci, nenorocitule

  Răspunde

  • Posted by Sandu on septembrie 14, 2011 at 7:35

   Apropos, tu cu ce drept semnezi cu gradul ? Nici macar soldat nu mai esti.

   Răspunde

   • Ce vorbesti Domnule,
    Gradul nu mi-l poate lua nimeni caci eu nu am omorit oameni la Revolutie.
    Eu am ajutat oameni sarmani si nu am calcat pe cadavre sa inaintez in grade si functii.
    Ai facut armata sau domnule?

  • Am plecat din tara satul de atitia lasi, demagogi farsori, colegi fara coloana vertebrala, ahtiati dupa grade si functii pe care putin ii durea de noul drum drept al tarii, cine si cum are sa ne conduca.
   Niste neispraviti care si-au vindut constiinta pentru grade si functii profitind de lupta unor oameni cinstiti si curajosi.
   Niste lichele care au uitat de unde au plecat, ce au facut inainte si cui datoreaza avansarile miracol.

   Cu cine puteam sa continui lupta mai departe cu un Chelaru Mircea, Mircea Muresan sau cu un criminal ca Gheorghe Carp?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: