GRADUL DE GENERAL

GRADUL DE GENERAL, 16.09.2011
Gradul de general constituie pentru orice ofițer cea mai mare onoare, cinste.
Acest lucru marchează o încunare, de excepție, a carierei militare, o recunoaștere a meritelor, a muncii și capacității personale, o recunoaștere a integrității morale și etice a sa.
La un general se uită militarii în termen și cadrele cu un deosebit respect ca la o stea de pe cer, pe care o admiră, care le călăuzește pașii , le încălzește inima și îi mobilizează.
Pentru orice cadru militar acesta este țelul suprem al vieții sale militare.
Un general trebuie să constitue pentru militarii de orice grade un exemplu demn de urmat, în primul rind ca om integru, din toate punctele de vedere.
De aceea se pune întrebarea cum s-a putut ca oameni mincinoși, farseuri, hoți, care au falsificat documentele juridice, jurnalele de luptă ale unităților pe care le-au condus în decembrie 1989, să fie înaintați la gradul de general?
Vă răspund tot eu. În România lui Ceaușescu, a lui Iliescu și ceilalți se pot întîmpla toate porcările de pe lume.
O canalie ca Stănculescu nu putea avansa decît canalii, foste cadre devotate ale lui Ceaușescu selectate de secretarii de partid a unitățiilor militare și a servicilor de contrainformații.
Iată de ce găsesc soluția adoptată de generalul Militaru ad-hoc în Decembrie, de a reîncadra pentru o anumită perioadă generali de la pensie în care putea avea încredere.
Iarăși o să sară pe mine o sumedenie de binevoitori și o să mă critice că sunt un adept al acestui general rusofiel.
Ușor, să vă explic.
Militaru necunoscînd ofițerii de la comanda unitățiilor, marilor unități și armatelor, nu putea să aibă încredere în aceste cadre, care bine relatam erau rezultatul selecției celor mai mari comuniști ai armatei, devotați pînă în pînzele albe dictatorului.
În al doilea rind acești ofițeri erau generali și nu mai trebuia avansați. În al treilea rînd soluția era numai de scurtă durată maximum un an în care acești ofițeri superiori, cu o lungă experiență militară la conducerea trupelor puteau pregăti temeinic următorii comandanți. Se impunea o conducere duală format dintr-un cadru învîrstă cu multă experiență și un cadru de viitor tînăr. În acest timp se puteau executa și verificările de riguare dacă cadrele de conducere existente și propuse corespundeau unei soluții optime.
În acest timp se puteau verifica și promova la grade de generali, pe merit, comandanți de mari unități, locțiitori, șefi de servicii și direcții, pe locurile rămase vacante după retragerea generalilor ceaușiști.
Nimic din cele logice și normale nu s-au întîmplat.
Cadre tinere, multe fără experiență, sau repezit ca hienele flămînde să-l sfîșie pe generalul Militaru, pentru a pune mina urgent pe funcții de conducere a unitățiilor, marilor unități, direcții centrale, a șefilor de armă și servicii, toți avînd pretetenția să fie avansați la gradul de generali.
În contextual haosului general și al unei dezordini totale este promovat în funcția de Ministrul Apărării cel mai mare criminal ceaușist al poporului roman, Ex-generalul Stănculescu.
În frica sa de moarte și panica sa de a nu fi deferit Curții Marțiale pentru crimele sale de la Timișoara, București și alte localități acesta cumpără cu grade și funcții toți comandanții de unități, mari unități, de armate și își postează toți colaboratorii criminali și pupicuriști în toate posturile cheie ale Armatei romîne. În stilul unei găini foarte fertile a oat cu generali. O ploaie o furtună de generali, un taifun cu aceștia s-a abătut pe pămîntul României.
Cu cîtă dreptate, tristețe și umor ne explica, la întîlnirea de la Grupul de Dialog Social(GDS) prietenul meu Dr.Dr. Universitar Berghianu Sandrini cînd ne relata că în fiecare săptămînă, după „Revoluție“, în fiecare marțea și vinerea, se făceau generali. Dacă aceasta era frecvența de promovare la gradul de general, la Spitalul Militar Central din București, vă imaginați ce frecvență exista la toate celelalte unități ale Ministerului Apărării. Gradul de general se banalizase deja. Numai cine nu vroia nu ajungea general. Era deajuns să-i lustruiască cizmele generalului Stănculescu și a doua zi era general.
Așa cum explicam, cu altă ocazie, România ajunsese să aibă mai mulți generali decît colonei, exista deja un deficit imens al gradelor inferioare.
La numărul de generali cu care ne-au pricopsit Militaru, vestiții Stănculecu și tîmpitul Ion Iliescu(care cred că nu a făcut armata sau a făcut-o concomitent la ruși, la fără frecvență, atunci pardon(извините)), Ex-Președinte care nu era în stare să deosebească un general de armată de un vînzător de legume, trebuia să avem cel puțin doi Mareșali.
Avînd în vedere numai acest considerent al falsificării unor documente justificative, juridice, a documentelor de luptă a unitățiilor subordonate, toți ofițerii răspunzători pentru aceste fapte dezonorante, atipice unui cadru militar, fapte penale, trebuie imediat degradați, și în special generalii care trebuie să se bucure dacă mai primesc și o pensie de colonel.
În acest sens solicit parlamentului României, domnului Președinte Traian Băsescu să înființeze o comisie parlamentară de cercetare a modului cum au fost inaintați, după 1989, ofițerii superiori ai armatei la gradul de general; pe ce bază, pe ce criterii? Cei care au admis, colaborat și / sau dedat la falsificarea jurnalelor acțiunilor de luptă a unităților din timpul „Revoluției„ române să li se retragă imediat gradul, ca în cazul fostului General Oană(D.1 Mc). Toți să fie luați sub lupă și cercetați cu acul; ce activități au desfășurat în 1989, poziția deținută, ordinele date, acțiunile concrete ale unităților lor.
În acest sens propun ca șef al acestei Comisii parlamentare de cercetare a acțiunii armatei între anii 1989-90, a conducerilor acesteia, pe fostul ofițer al armatei Domnul jurist Stan Valerian.
Cei care se vor dovedi ca în cazul Generalului Carp Gheorgehe fostul șef de stat major al D.1 Tc. răspunzători direcți pentru crimele unitățiilor lor, în centrul capitalei, să fie degradați pe loc și trimiși în fața instanțelor civile în judecată și nu a celor militare care le iau apărarea.
Părerea mea este că acest general, care a fost mutat special dela ministerul Apărărării, ca să i se piardă urma, la ministerul de Interne este de două ori mai ticălos și vinovat decît însăși mentorul său Ex-generalul călău Stănculescu.
Rog pe această cale toate cadrele Ministerului de Interne cinstite să informeze justiția țării, opinia publică, jurnaliștii despre potlogările acestu general săvîrșite și în cadrul Ministerului de Interne, motiv pentru care a fost dat afară și din acest minister(a se citi a fost trecut la pensie) ca o măsea stricată.
Dacă ministerul de Justiție, Parlamentarii români nu vor acționa pentru lămurirea acestor anomalii militare, va rămîne pentru pururi înscrisă în istoria militară, cea mai neagră pagină a istoriei ei și ca atare ne vom putea șterge la fund cu lista generalilor „Revoluționari“, toți avansațI la excepțional. Aceștia au condus direct omorîrea demonstranților nevinovați anticeaușiști; cum le place judecătorilor să formuleze: i-au ucis pe instigatorii subminării puterii de stat. Termen modern pe care îl cunoaștem dela infractorul Popescu Silviu Octavian.
Întreb cu această ocazie cu ce se ocupă atîtea organizații de Revoluționari, Blocuri Naționale, nenaționale ș.a.m.d. dacă nu cer pedepsirea comandanților militari ai armatei care au măcelărit în Decembrie 1989 tovarășii lor de luptă?
Este timpul să acționați pentru ca să vi se facă dreptate! Sprijiniți-vă pe ofițerii cinstiți ai CADA care vă vor ajuta în acest demers.
Cu considerație
Al Dvs. Candidat la preșidenția României Lt.Col. D. I. Popescu Silviu
Ajutați-mă și îi popim pe toți bandiții țării.
P.S. Nu pot să conduc personal acțiunile acestei Comisii parlamentare de restabilire a adevărului și de tragere la răspundere a criminalilor armatei române, căci mă pregătesc pentru a candida la Președenția țării.
Cu dragoste pentru toți românii cinstiți, indiferent de naționalitate.
Nu vă temeți noul candidat la Preșidenția României nu este rasist și judecă hoții fără părtinire; nu ține cont de rasă, după cum el va cinsti și onora pe toți oameni României în egală măsură.
Ajtați-l pe acest om să îndrepte țara pe un făgaș demn.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: