Metode necinstite de promomovare în grade și funcții uzitate de cadre militare române în epoca de aur ceaușistă și de tranzit la…… ce?

Prima și cea mai răspîndită, arhicunoscută metodă, a constituit-o colabolarea cu „ochii și urechile“ regimului de teroare comunist, organele de partid și serviciile de contrainformații din unitățiile militare.
1. Ciripitul, discreditarea, defăimarea colegilor.
Cu cine se întîlnesc, pe cine au prieteni, ce au spus, ce părere au despre ideiile tovarășului, Comandantului Suprem Ceaușescu, dacă au rude în străinătate, ce beau, ce mănîncă, ce aer respiră….
2. O altă metodă se baza pe grade de rudenie.
Era deajuns să fi nepot, copil de General, copil de mare activist de partid, sau de demnitar cunoscut al Dictatorului, pentru a promova, ca o rachetă ce se înalță, în neant, în neștire, pe treptele erarhiei militare.
Am să dau numai un exemplu al fostului Lt. Popescu Eugeniu Mihail ,nepotul fostului general Popescu, șeful Artileriei armatei de la Cluj.
În timp ce mulți ofițerii, așteptau, cuminți, disciplinați, la rînd, să le vină rîndul să susțină examenul de admitere la Academia Militară Generală din București, căci locurile erau limitate, proaspătul locotenent popescu Mihail, rudă de general și alți 23 de alți ofițeri tineri locotenenți, toți feciori de oameni cu funcții înalte ceaușiste, fii de bani gata, pentru care s-au încălcat cerințele Academirii Militare Generale de admitere la susținerea examenului acestei instituții superioare de învățămînt militar, au pătruns pe ușa din dos și absolvit această Instituție.
Printre condițiile cerute de admitere la susținerea examenului la Academia Militară se cerea o vechime de cel puțin 7 ani ca ofițer al armatei și minimum un grad de Căpitan.
Desigur după terminarea Academiei Militare, unchiul acestuia generalul Popescu, fost Șef al Artileriei Armatei de la Cluj îl va plimba pe nepotul său, prin toate funcțiile, simulării unei ascensiuni normale.
La scurt timp va ajunge general și urgent va primi cel mai mare grad al unui cadru militar acela de general de armată. Desigur ca și ceilalți generali avansați, în genul rachetelor care părăsesc pămîntul, acesta pentru ași dovedi calitățile de „excepție“ și-a continuat „studiile“, în genul generalilor ceaușiști Militaru, Ion Ioniță, Nicolae Ceaușescu care au semnat documentul de atestare și au devenit doctori ca Mircea Chelaru, și nu se vor mai opri din inerția, avîntul primit, decît la sfîrșitul scării erarhice militare, gradul de general de armată.
Nu știu cum nu le crapă obrazul de rușine. Dar acest lucru ține de educația de acasă, care odată pierută, neînsușită, nu mai poate fi recuperată, căci părinții, din păcate, nu pot trăi o veșnicie.
Ce te faci dacă de copii nu se prinde nimic, părinții pot trăi în van 100 de ani, degeaba.
Fac o precizare că acest Popescu Mihail nu îmi este rudă și nu poate fi confundat cu Maiorul Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian, fostul Șef al Centrului de Calcul al DPAIA(Departamentul pentru Producția de Apărare și de Înzestrare a Armatei române) de sub conducerea Ex-Generalului V.A. Stănculescu, destituit de acesta din funcție pentru că a tulburat cercul amantelor generalilor DPAIA, cerînd subordonatelor, „fetițelor jucăușe“ să pună mîna pe carte pentru a se perfecționa. Motivul, ad –hoc, invocat de Stănculescu, la un an de la numirea subsemnatului în funcție, pentru destituire a fost că eram fiul unui legionar. Si iată cum, sub ce pretexte, se debarasau slugoii ceaușiști de persoanele incomode. Așa îmi trebuie dacă nu am dovedit tact și pracmatism. Dacă erau, în locul meu, un Chelaru, Carp sau Traian Băsescu aceștia nu iertau nimic, pe nici una și le făceau suplimentar fericite, în afara generalilor, șefilor amanți.
Ce prostie din partea mea. Cum să poți cere unei femei cu familie, copii, serviciu și pe deasupra amanți să mai găsească și timp pentru a învăța!
3. O altă metodă de avansare, trambulină, de lansare la excepțional, fără a avea merite deosebite o ținea de norocul de a fi selectat ca aghiotant al unui general.
Exemplu Generalilor Dumitru Cioflină, Carp Gheorghe, Chelaru Mircea. Pe aceștia îi numesc lustragii.
Primul lucru, după instalarea sa, ca proaspăt Ministru al Apărării, după 1989, Militaru, îl va înainta pe fostul său aghiotant Dumitru Cioflină la gradul de general și acesta va ajunge, mai departe, ca toți ceilalți ciolănari militari postdecembriști, șeful de Stat Major al Armatei române.
Lustragii, actualii „Generali !!!????“, ofițeri criminali de genul Carp Gheorghe și Chelaru Mircea, foști aghiotanți a unor mari generali ceaușiști, ca de exemplu Ion Ioniță, foști generali trecuți pe linie moartă, știau că nu au nici-o șansă de avansare la excepțional la Militaru și atunci au pus la cale înlăturarea sa.
Despre acest lucru am să vă scriu scriu cînd voi prezenta ultima metodă, de actualitate, de avansare nemeritată în armată.
4. O altă metodă consta în înrudirea, ulterioară, cu o persoană influentă, este cazul Generalului Mureșan Teodor Mircea, poreclit bețivul.
Nu știu cum se face că acest ofițer, pe atunci Lt.Maj. la o unitate de lîngă Cluj, se pare Someșeni, se se va intîlni cu Lt.Col. Velicu Nicolae, comandantul Regimentului Mecanizat de la Focșani și îi va cădea cu tronc.
Acesta, Velicu, acceptă să fie nașul acestui Lt.Major. De aici drumul ascensional, de vis al acestui ofițer bețiv nu se va poticni, decît puțin timp, cu ocazia decesului subit a protectorului său ajuns între timp general și comandantul armatei din București, armata 1-a.
Cine nu cunoaște orașul Focșani capitala uneia dintre cele mai bogate și prospere regiuni viticole din țară.
Cîți generali a zămlistit acest oraș în timpul lui Ceaușescu, nu vă pot preciza, dar nu puțini.
Se cunosc în lume nenumărate surse de corupție: banii, dolarii, actual Euro, aurul negru, aurul consacrat, și la noi românii că suntem mai săraci vinul și carnea.
Ce stimul puternic, ce putere magică de convingere irezistibilă, o aveau aceste două produse, în anii tacîmurilor lui Ceaușescu, o știe toată lumea.
Nicăieri în țară nu se îmbulzeau ofițerii de control și din Statul Major al ministerului, inclusiv fratele lui Ceaușescu, Ilie Ceaușescu să controleze unitățiile militare din zonă, din Focșani.
Daciile negre Ministeriale se tîrau sub greutatea porbagajului plin cu carne macră și damigene de vin, șampanie. Dacile luau poziția avioaneleor care decolau, pentru a lua altitudine.
Aceasta era poziția de mers a acestora. Amortizoarele scrîșneau gata gata să se distrugă.

Vă întrebați cum se obțineau aceste produse? Era suficient ca un comandantul de unitate să decidă scoaterea de la instrucție a unui pluton(30 de oameni) sau a unei companii(aproximativ 100 de militari) pe care să-i pună, o zi sau mai multe, la dispoziția unor firme, unități agricole, care să-i folosească pe aceștia ca mînă de lucru neplătită, și de aici răsplata pentru comandanți.
Utilizînd astfel resursele amintite din zonă, proaspătul Colonel Velicu, nașul domnului Lt.Maj. Mureșan Mircea va fi promovat Comandantul Diviziei 1 Mecanizate din București. Acesta îl va avea subordonat, ca șef de stat major, pe col. Pîrcălăbescu Corneliu, vestitul colonel amestecat în uciderea ministrului său Vasile Milea, în Decembrie 1989. Pe atunci eu ocupam funcția de șef al biroului de calcul al acestei Divizii, fiind subordonat direct al șefului de stat major, col. Pîrcălăbescu Cornel.
Zis și făcut, nașul îl aduce pe proaspătul Căpitan Mureșan Mircea în București, lîngă el, și îl numește comandantul Regimentului de Tancuri din Pantilimon.
Nu este nici-o surpriză și libidinosul comunist înfocat, criminalul Căpitanul Carp Gheorhe va fi numit comandantul Regimentului 2 Mecanizat, din București(D.57 Tc.) și îl avea șef de stat major pe maiorul Chelaru Mircea, fostul său coleg de liceu militar și de curvărăsii. Funcția suplinea gradul inferior al comandanțiilor. Ce nu era permis demnitarilor în epoca lui Ceaușescu? Legile, regulamentele militarilor erau numai pentru proști.
Nu peste puțin timp, cred că după un an, domnul Velicu este înaintat general și avansat comandantul armatei din București. Ascensiunea acestui cadru militar bețiv Mureșan Mircea va decurge după modelul celorlalți, Popescu Mihail, Cioflină și mulți alții.
Dar, o boală nemiloasă, subită, seceră, extrem de rapid, viața acestui ofițer, generalul Velicu, pentru care nu am cuvinte urîte de spus, exceptînd legătura cu acest rezid, bețiv, al corpului de cadre al armatei, a actualului General patru stele în Rz. Mureșan Mircea.
Se părera că va avea loc stoparea carierei ascensionale a bețivului Mureșan Mircea, devenit între timp Maior.
Nu a fost să fie așa. O altă sursă magnifică de stimulare a bunăvoinței șefilor, organelor de control ale ministerului Apărării va lua naștere.
Ceaușescu ordonă unităților militare să se autogestioneze și ordonă înființarea, la fiecare unitate militară a GAZ(Gospodările Agro Alimentare, Zootehnice). Dă ordin ca unitățiile militare să primească pămînt, pe care să-l cutive singure, să crească găini, iepuri, porci, vaci și ce se mai poate; Produsele rezultate urmau să fie, personal, gestionate de aceștia, cu care să asigure alimentarea militarilor în termen.
Ce mană cerească, din acest moment, s-a coborît pe pămînt, pe capul conducătorilor unitățiilor militare! Carne și băutură la discreție dar nu pentru militari.
Credeți că viața militarilor s-a îmbunătățit? Iluzii, ei au continuat să servească aceeași supă incoloră fără gust și miros și ca felul doi, o mîncarea de carofi tradițională, o zeamă de cartofi în care pluteau cu dizgrație bucăți de grăsimi oribile.
În supa incoloră, pregătită într-un cazan mare, puteai, dacă aveai norocul, ca mine, să descoperi plutind ciorapi murdari ai bucătarilor somnoroși.
Mă apuca amețeala, scîrba, cînd controlam, ca ofițer de serviciu, pregătirea hranei militarilor.
Carnea macră, fripturile în sînge udate din belșug cu vin, palică, Mureșan Mircea nu uita Clujul, Ardealul făceau ravagii, minuni printre ofițerii superiori ai Ministerului, care nu plecau fără pachețelul de carne și sticluțele recunoscătoare ale comandanților de unități gratulate cu calificative de foarte bine, o primă premiză pentru avansări la excepțional.
Îmi amintesc de o întîmplare tragico comică. Se pare că aceasta s-a desfășurat chiar în luna Decembrie 1989, la începutul Revoluției române, cînd Generalul Voinea comandantul armatei, care nu era interesat de răniții armatei, s-a deplasat furios, de urgență la unitatea militară din Pantilom, a viitorului general de armată Mureșan Mircea, căci aflase că unul dintre porcii săi preferați, de Crăciun, a fost sacrificat, din neglijență, de acest comandant.
Dintre comandanții subordonați șefului Diviziei 57 Tancuri, colonelului Costache Tiberiu, domnului Cpt.(Maior)Mureșan Mircea îi revenise sarcina majoră, de mare importanță, pentru această divizie, să crească, în unitatea sa, porcii comandantului armatei din București. În acest sens responsabilitățiile erau, distinct, împărțite pe unități. Cine și ce să crească pentru sufletul, familile șefiilor armatei. Nu am cunoștiințe dacă se creșteau, în cadrul D.57 Tc., și porcii destinați generaliilor componenți ai conducerii ministerului Apărării, de atunci.
Nu mai spun, că fiecare comandant de unitate, șef de stat major avea și el, desigur, rezervat unul sau mai mulți porci. Era perioada de înflorire a animalelor, și nu numai a porcilor umani.
Nu este întîmplător că aceste lichele libidinoase, acești criminali ai Revoluției l-au sprijinit pe dictator cît au putut omorînd demonstranții Bucureșteni. O duceau ca în pampas, ca în rai.
Și iată așa s-a format, cimentat prietenia mafiilor divizilor 1 Mc. și 57 Tc. din București. La chefuri bahice în unități, aplicații și curvărăsii s-a întărit prietenia acestor mafioți militari și criminali.

5. O altă metodă o constituia întreținerea unor relații sexuale cu persoane influente, șefi și soțiile acestora.
Această metodă nu o dezvolt, deși am nenumărate exemple.
Metodele arhicunoscute de acordare de cadouri, bani ș.a.md. , la fel nu trebuiesc dezvoltate, sunt specifice oricărui domeniu de activitate.
6. Cea mai recentă și modernă metodă de avansare la excepțional s-a cristalizat imediat după Revoluția română și anume șantajul politic.
Actualii generali Carp Gheorge și Chelaru Mircea promotorii ei, o să o aducă pe culmi nebănuite și să o folosească la perfecțiune.
După cum spuneam cunoscînd că nu au nici-o șansă, mult timp de a se impune Generalului Militaru, ministrul Apărării, pentru ca acesta să-i promoveze la excepțional, Chelaru Mircea, în cooperare cu Carp Gheorghe și secondați de Tiberiu Costache și Mureșan Mircea, vor prosti fruntașii naivi CADA, de la Timișoara aruncîndu-le nada Dosarului CORBU 1, CORBU 2, incriminîndu-l pe Militaru ca agend KGB.
Cu aceasta ocazie au slăbit, pentru puțin timp, ștreangul din jurul gîtlejului generalului călău Stănculescu și i-au făcut cunoscut acestuia contribuția lor în acest sens. Pe urmă prin contrafacerea(falsificarea) documentelor de luptă a unitățiilor, cu mult talent și abnegazie, i-au redemonstrat lui Stănculescu devotamentul lor.
Erijîndu-se în conducătorii GIDA(Grupul de Inițiativă pentru Democratizarea Armatei și a țării-25 dec. 1989) și profitînd de rezonanța, influența, fantastică, a acesteia și ulterior și a CADA(Comitetul de Acțiune pentru Democratizarea Armatei- Martie 1990), ei îl vor capacita și manevra, pe iepurele fricos Stănculescu cum vor dori.
În frica sa nebună de a nu fi condamnat, acesta a împărțit grade și funcții de general, în neștire, la stînga și dreapta, căutîndu-și aliați printre comandanții de unități, mari unități, comandamente, direcții centrale din București, postîndu-și astfel slugi credincioase în cadrul ministerului Apărării. Așa ajunge și licheaua, col. Nicolae Spiroiu, unul dintre șefii unei secții DPAIA, ca prim pas ascensional Comandantul trupelor de uscat.
La părăsirea Ministerului Apărării Stănculescu îl unge pe acest dribleur, șarlatan(după mutră arată a fi evreu) pseudo simpatizant al CADA, îl va unge Ministrul Apărării. În această nouă calitate de Minsistru al Apărării acesta, Nicolae Spiroiu, în genul generalilor Chelaru Mircea, Mureșan Mircea, Tiberiu Costache nu va mai dori să audă nimic de organizațiile GIDA, CADA, care i-au consacrat, organizații militare pe care l-au conceput și sprijinit inițial.
Acest domn Spiroiu va înlesni mai departe afacerile, contrabanda, cu armament și muniție a Ex-Ministrului Apărării, contribuind pe mai departe la rotunjirea fondurilor fostului său șef și al familiei acestuia.
Cu viclenia caracteristică celor mai mari bandiți, profesioniști, criminali, mafia lui Chelaru Mircea, de la cele două Divizii din București 1 Mc. și în special de la D.57 Tc., va prospera și nimeni nu va mai putea rezista în fața ascensiunii, pe culmi nesperate, a acestor reziduri, a acestor criminali, hoți, ai armate române. Toți vor deveni generali de „onoare“(a se citi corect oroare) a armatei. Aceștia vor înscrie cea mai rușinoasă pagină din istoria milenară a armatei române.
Cer încă odată Parlamentului României înființarera imediată a unei Comisii de Anchetă a modului cum au fost acordate gradele de generali tuturor ofițerilor superior, după detronarea dictatorului Ceaușescu.
Interzicerea imediată a acestor Generali nominalizați de mine, urmează și alții, a portului, în continuare, a uniformei de general, pînă la elucidarea acuzațiilor mele, ale Ex-Cpt. Jurist Stan Valerian și altor cadre militare din armată, cunoscători a activitățiilor reale desfășurate de aceștia în Revoluție.
Interzicerea, totodată, a acestora de a mai avea contacte cu armata, participări la simpozioane, colocvii, aniversări ș.a.md. pînî la lămurirea, clarificarea situației.
Cei car vor fi găsiși vinovați să fie retrogradați la gradul de soldat, și să li se diminueze pensiile militare.
Să li se retragă toate decorațiile și să fie rași de pe lista de generali ai armatei României.
Solicit deasemeni ca Justiția română să se seziseze imediat.
Revin cu propunerea ca șeful al acestei Comisii Parlamentare de Cercetare a crimelor și corupției din armata română, perioada postdecembristă, să fie desemnat Ex-Căpitanul Jurist STAN VALERIAN-CADA.
Cu respect pentru dreptate și adevăr
Lt.Col. Dipl. Ing. Popescu Silviu Octavian
P.S.
Nu sunt de acord cu pesimismul, cu teoria unor foști colegi din armată care cred că acestor șarlatani, unii criminali militari, nu li se mai poate întîmpla nimic și că aceștia vor păpa pensiile lor de generali, pînă la sfîrșitul vieții.
Ca și la alți profitori și oameni necinstiți, de pe urma Revoluției, nota de plată a acestor canalii este pregătită, iar subsemnatul în calitate de nou Președinte al României am să le-o prezint.

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by enache on octombrie 29, 2011 at 13:50

  Dumneavoastra domnule Popescu Silviu vreti sa deveniti viitorul presedinte al Romaniei numai ca sa le prezentati cum ziceti „nota de plata unor canalii ? Vreti aceasta functie in scop de razbunare ? Dar de aceasta tara de acest popor faceti abstractie ? Nu cumva presedintele are alte atributii prev.in Constitutie ? Sunteti autorul unei carti despre activitatea armatei la edificarea Casei Poporului sau este vorba de o simpla coincidenta de nume ?

  Răspunde

 2. Coincidenta de nume.
  Stimate domn, nota de plata se refera la toti oamenii murdari ai tarii, hoti, tilhari, corupti, demagogi, etc. si reprezinta numai o activitate importanta a unui Presedinte de stat.
  Va rog sa cititi aricolele mele unde sunt prevazute intentiile mele si ale voastre, caci eu voi supune tuturor cetatenilor programul si ideile presedintelui tarii, pentru ca toti avizati si de acord sa solutionam problemele pe care ni le-am propus.
  Este o obligatie, nu numai de onoare a unui Presedinte sa pedepseasca leprele existente, dar si o cerinta, pentru ca sa prevenim aparitia altora de aceeasi factura. Sa constate aceste lepre ca nu se pot sustrage de la pedeapsa pe care o merita, idiferent de numarul anilor care trec,

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: