În curînd o analiză pertinentă a discursului, de tip socialist, a fostului Suveran al României Mihai I. Pe cine crede că păcălește casa regală?

Bye bye Monarhie!

Reclame

6 responses to this post.

 1. TRAIASCA REGELE.

  Am citit cu interes discursul Regelui Mihai si ma intreb daca a miscat ceva in inima romanilor si ma mai intreb cati parlamentari,indiferent de partidul din care fac parte,sunt preocupati de faptul ca politica este o sabie cu doua taisuri.Cati sunt constienti de faptul ca democratia trebuie sa imbogateasca arta carmuirii,nu sa o saraceasca.
  Ponta spunea ca discursul Regelui este „o bucatica de istorie”,eu
  as spune ca e mai mult:Este o istorie a trecutului si o subtila carte de invaminte pentru viitor.Nu sunt monarhista,dar discursul Regelui,in parlament,n-a fost banal,ci unul normal,rostit de un om decent,care a crescut normal,intr-o Romanie normala.Un OM…si atat! Decenta lui este,de asemenea ,un semn de intrebare.Eu cred ca acest REGE merita o palma simbolica din partea poporului pe care l-a tradat!Pentru toate suferintele provocate romanilor din acele vremuri ,pentru toti care au trebuit pe urma sa suporte comunismul.Si ma mai intreb cum e posibil sa fie ridicat in slavi un om care,pentru vanitatea lui,si-a vandut poporul? N-am vazut „spectacolul de la Tv,dar cred ca a fost unul de exceptie: un parlament al rusinii,plin de comunisti si securisti,in care un batranel,care inca se viseaza rege,da un spectacol jalnic,intr-o tara jalnic administrata.Sa fie ipocrizie,sa fie demagogie,sa fie doar pentru „ciupeala” a catorva voturi ?
  Consider ca acceptarea regelui de a tine discurs intr-un parlament cu oameni condamnati,corupti si fosti securisti este o imensa greseala.Prin acest gest regele i-a legitimat,coborandu-se la nivelul lor. Ca om il respect,ii respect demnitatea asa cum l-au respectat si parintii mei,insa gestul acesta a fost o greseala.Si inca ceva,inainte de a incheia! Am ajuns sa o vad si pe asta….un rege care prin definitie este un dictator,criticand dictatura!

  P.S. Eu nu fac politica…sau daca vreti altfel, POLITICA mea se reduce la a schimba pareri cu semenii si de a trage ….concluzii. Concluziile mele!

  –––––––––––––––––––––––––––

  Răspunde

 2. Fetiţo (că altfel nu pot să îţi zic) ai încercat să pui mâna pe o carte de istorie înainte să scri articolul? De fapt, nici nu e un articol, este o sacoşă de păreri fără logică sau vreo sursă menţionată. De unde ştii tu că Regele Mihai şi-a trădat poporul? Ştii măcar ce s-a întâmplat în perioada abdicării? Ai vreun habar cum au ajuns comuniştii la putere?
  Dar hai să îţi critic scrierea altfel: învaţă să baţi blank-urile că faci textul greu de citit, foloseşte diacritice sau Limba Română dacă vrei să oferi o oarecare importanţă textului. Tu vrei să îţi exprimi opinia (prost formulată), corect? Fă-o, dar într-un mod oficial ca să înţeleagă toată lumea.
  Zi-mi şi mie ce înseamnă vanitate, fără să cauţi în DEX şi să aibe legătura cu contextul pe care l-ai abordat.
  Te las, dar data viitoare învaţă să îţi susţii opinia cu ceva real şi concret.

  Răspunde

  • Ascultă Andreea,
   Nu știu ce vîrstă ai și nici cîtă istorie cunoști, se vede însă că ai mari lacune în acest domeniu. Majestatea Sa este datoare să explice în scris ce s-a întîmplat în perioada 1940-1947 și să pună astfel capăt tuturor speculațiilor și părerilor, mai mult sau nu avizate.
   Întîi citește toate explicațiile mele și acțiunile întreprinse în favoarea Monarhiei și apoi să te pronunți. În ceea ce privește exprimarea greoaie îți dau dreptate și nu am să mă scuz. Eu pun accent pe conținut și nu pe formă. Tu nu ai decît să procedezi invers, căci se vede că nu poți veni cu noutăți în sprijinul, cu date concrete privind Monarhia și acțiunile acesteia.

   Răspunde

 3. Băiete, pardon. Am citit prost numele tău. Îmi cer scuze!

  Răspunde

 4. Posted by Nica Leon on ianuarie 15, 2012 at 1:16

  Amice, la care rege te referi? Cui ii spui tu majestate? Sper ca nu tradatorului handicapat mihai, viermele care a deschis larg portile Romaniei pentru a putea intra nestingherite hoardele de criminali-comunisti, care au primit astfel România pe tava.
  Ar fi trebuit deja sa fi stiut ca tradatorul argeseanu mihai, pentru ca asta este numele adevarat al viermelui, dupa tilharul si pramatia de tat-su, nu a fost niciodata rege de drept in Romania. In acea perioada Romania a avut numai un sef de stat, hotarit prin referendum, pe care tradatorul, complotind cu criminalii-comunisti, l-a rastoarnat de la putere, pentru a fi arestat şi apoi pentru a fi predat bolsevicilor.
  Poti sa imi amintesti in care tara normala s-a petrecut ceva similar?
  Te inseli si cind o dojenesti pe Andreea. Intr-o tara cu oameni normali un astfel de vierme nu ar fi fost pus sa se explice ci sa fie incultat, judecat pentru a fi aruncat in temnita, pentru ca se face vinovat de savirsirea infractiunii de crima de inalta tradare, fapta penala imprescriptibila.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: