ANUL 2012, Partidul Românilor Uniți(PRU), din toată lumea

ANUL 2012 !
Anul nou 2012 trebuie sa marcheze la români terminarea celor 22 de ani de văicareală, bocit.
Anul 2012 va trebui să constituie, anul trezirii, renasterii naționale, anul unei Revoluții in gîndirea și acțiunile noastre. Nu putem, nu mai avem dreptul să mai irosim nici-o secundă din viața noastră, pentru noi, destinul, viața copiilor noștrii.
Dacă îi iubim cu adevărat trebuie, să acționăm acum. Să le transmitem o țară liberă de lichelele comuniste, securiste, mafiote, o tară cinstită, pe picior de democratizare , pe picior de modernizare și de progres.
În acest sens am preluat comanda și am organizat, creat Partidul Românilor Uniți(PRU) din toată lumea.
Pînă la primul Congres al partidului –PRU(Partidul Românilor Uniți) o să dețin funcția de președinte al partidului.
Fără a le cere asentimentul, căci nu este timpul necesar, propun ca membrii în conducerea partidului, următorii oameni, de nădejde, care îmi inspira încredere, și care sa conlucreze pentru punerea bazelor, a structurilor acestui partid, români, din țară și străinatate :
Prim vice-Președinte al partidului pe domnul jurist Valerian Stan, care va deține și funcția de secretar general, dat fiind experiența sa acumulată în cadrul Alianței Cicice din București.
1. Vicepreședinți :

– domnul Ioan Rosca(București)
– domnul Marius Mioc(Timișoara)
– domnul Nica Leon(București)
– domnul Dumitru Juga(București)
– domnul Dan Tanasa(Spania)
– doamna Carmen-Maria-Bucur(Germania)
– domnul Durac Nicolae(Timișoara)
– domnul Tocan Viorel(din Brașov)

Lista ramîne deschisă. Aștept de la voi noi propuneri.
Desigur cei propuși de mine, nu au fost consultați,nu au fost întrebați, ne presează timpul și îmi cer scuze. Îi voi întreba, după Anul Nou.
Aceștia pot oricînd să refuze propunerea mea, dacă nu subscriu acțiunii acesti partid.
La primul congres de constituire al partidului, unde vor participa romani din toata lumea, deci și din diaspora se vor pune efectiv bazele partidului. Se vor discuta : organizarea, structurile, programul, statutul și se vor alege, democratic, organele de conducere și șeful partidului.
Până atunci voi încerca să conduc și organizez totul cu sprijinul oamenilor interesați și care văd în această acțiune salvarea, mult dorită, a țării, de comuniștii, securiștii, de hoți și demagogi politici, care au perpetuat sclavagia, mizeria poporului român.
Cu drag șeful partidului tuturor românilor, partidul românilor uniți (PRU)
Dipl. Ing. POPESCU SILVIU OCTAVIAN
Vă doresc la toți un an fericit în cadrul acestui partid, pentru țară și popor
Vă iubesc dragii mei români !
Cunosc partidul tau, de oameni ai interesului. Cit timp ai avut ceva bani si sustinere te-au sprijinit si pe urma te-au parasit ca lasii. Aici nu este vorba de un partid ca atare ci de o miscare a oamenilor curajosi. Nu este vorba de sefia nimanui, toti suntem egali si actionam uniti pentru aceiasi cauza. Daca nu intelegi acest lucru inseamna ca ma cunosti extrem de putin.

Reclame

11 responses to this post.

 1. Răspuns domnului Silviu Popescu,

  M-am gîndit întîi să nu vă răspund public, sau să amîn, ca să nu influenţez pe ceilalţi invitaţi de dv. Puteţi de altfel sa nu difuzaţi acest mesaj. Dar aţi provocat pe toţi cei care visează stăvilirea degenerării noastre. Voi recunoaşte deci unde am ajuns eu, după două decenii de zbucium steril. Aveam de gînd să-mi demasc căderea, la sfirşitul unei serii de scrisori deschise către impostorii şi neputincioşii care au îngropat lupta civică. M-aţi silit să mă spovedesc mai devreme.
  De prăbuşirea României se fac vinovaţi: parazitarii uzurpatori ai puterii , robii lor compromişi, occidentul mercantil complice şi liderii falsei opoziţii. Responsabilii pentru genocidul comunist continuat după 1989 nu ar fi fost iertaţi, dacă ar fi pierdut puterea. Păstrînd-o însă, s-au îmbogăţit din prada smulsă victimelor, cu preţul distrugerii economiei, societăţii şi oamenilor. Instrumentul major fiind instituţiile criminalizate ale statului cangrenat : legislativul, justiţia, administraţia, internele. Nu e insă vorba de o anomalie, de un accident, de o excepţie – aşa cum predică ideologii răspopiţi est-vest. Rădăcinile răului sînt primare şi perene. Condiţia umană, individuală şi colectivă, pe care o împodobim cu năzuinţe şi o cîrpim cu alibiuri, s-a dovedit, istoric, deplorabilă. Nu putem scăpa de gravitaţia instinctului de supravieţuire decît cîteva secunde, înainte de a ne zdrobi de solul murdar al realităţii.
  Conştient de raritatea momentelor de nobleţe care ne justifică, simt nevoia să le salut şi sprijin. Îmi pare lăudabil că vă oferiţi să catalizaţi anticorpii dispuşi să-şi apere patria atacată patologic. De mult trebuia aprinsă rezistenţa reală şi asumat războiul civic, întru salvarea demnităţii, scufundată în potopul de mişelie, făţărnicie, mîrlanie, prostie, suficenţă, micime, amoralitate, cinism, aroganţă, neobrăzare, necinste, veleitarism, cupiditate, înşelăciune, diversiune, manipulare, exploatare, aservire, criminalitate, represiune. Vă propuneţi obiective frumoase şi juste, vă asumaţi o misiune benefică şi eroică.
  Am dorit stîrnirea unei mişcări anti-sistem, care să ofere românilor o alternativă reală, o cale netrucată, o ieşire din falsele alegeri între aripi feseniste, o evadare din farsă. Am scris ( http://www.piatauniversitatii.com) un noian de explicaţii, în speranţa că vor inspira acţiuni ca aceea pe care o încercaţi acum. Am lansat apeluri justiţiare provocatoare. Apreciind prestaţiile remarcabile ale domnilor Stan, Durac, Mioc, Leon, Iuga- aş fi făcut apel la aceleaşi persoane ca dv. şi la: P. Goma, D. Culcer, LI. Stoiciu, O. Hurduzeu, C. Cojocaru, B. Nicolescu, M. Sevaciuc, T. Stetca, O.Ohanesian, I Coja, D.C. Iovanovici, M. Serban etc.
  Îmi place francheţea, nonconformismul şi curajul incorectitudinii dv politice.
  Ar fi trebuit deci să vin alături de dv. pentru a sprijini o acţiune pentru care am făcut propagandă, chiar dacă intreprinderea este grea, condiţiile sînt neprielnice, obstacolele redutabile, problemele supracomplexe şi şansele mici.

  Din păcate, nu pot să susţin o cauză pierdută pentru multă vreme şi să instig pe alţii la o misiune imposibilă. Eliberarea (insănătoşirea) României a devenit o utopie, deocamdată. Se va putea eventual, mult mai tîrziu, dacă evoluţia îşi va schimba semnul, dacă vor reînflori în conştiinţe valorile care se ofilesc azi. Îmi fac datoria să vă previn că acum, nu aveţi nici o şansă. Nu va fi să fie, nu are cum. Microbii răului au intoxicat populaţia reeducată îndelung, expusă la domesticire şi devoluţie. Cavalerii dreptăţii se vor ciocni de oastea milioanelor de rebuturi morale: conştiinţe plămădite de colaboraţionism, suflete înnecate în răutate, egoism, parşivenie, laşitate, minciună. Sînteţi departe de rezonanţă cu actualul popor, parcă şi mai „anacronic” ca mine. Majoritatea a căzut în comă civică , apolitică sau politicianistă, şi nu vă vor da atenţie decît cei care vă vor huidui sau sfîrteca, la comanda dresorilor lor.
  Nu aveţi cum provoca şi susţine revoluţia necesară. Criminalii de deasupra legii cumpără gardienii şi dresorii din banii storşi de la sclavi. Bătalia pentru conştiinţe va fi ciştigată de cei ce deţin armament mediatic, menţinînd minţile în priza tele-chibiţăriei. Revolta deturnată a burţii nu poate scoate deasupra decît un val de panglicari şi pleşcari . Prizonierii sistemului nu pot răsturna decit paiaţe, înlocuite cu inepuizabile rezerve. Nu am făcut ce trebuia în 1990, ratînd ocazia creată de un moment de curaj şi graţie. S-au întors în jug românii pentru un blid de linte sau au inşfăcat hulpavi o halcă din avuţia colectivă. Tinerii au chipul şi asemănarea tranziţiei care i-a format.
  Din cauza distanţei (dorului, revoltei) v-aţi lăsat amăgit de vise, furat de iluzii, îmbătat de speranţe, ameţit de năzuinţe. Dacă nu vă veţi da pe brazdă, renunţînd la ţelurile afişate şi urmărind interese meschine, veţi suferi o decepţie cumplită, distrugindu-vă şi restul vieţii, rătăcit pe un front de pe care toata lumea a dezertat, de mult. Dacă veţi suna audibil din goarnă, vor apare toţi hămesiţii care nu au reuşit să fure destul şi caută o şansă de aburcare. Dacă nu veţi fi cuminţit de vreun mercenar, veţi fi ucis de ridicol sau scîrbă. O himera nobilă poate distruge prin dezamăgire: a se vedea efectul nociv, pe termen lung, al „fenomenului Piaţa Universităţii”.

  Rămîne exilul şi diaspora. Presupunînd , prin miracol, că s-ar mobiliza, pentru eliberarea ţării părăsite, veţi constata ca nici doi români scăpaţi din lagăr nu se pot înţelege privind scopurile unei acţiuni. Nu au cum solidariza sau consona, căci nu-i intereseaza ideile ci bîrfele, nu îi doare nedreptatea care loveşte pe alţii, îşi urmăresc interesele, vînînd ocazii, căţărîndu-se, cocoţîndu-se, cocoşindu-se. Veţi fi înconjurat imparabil de veleitari cîrcotaşi, care se vor bate între ei pentru imaginarul ciolan, contestîndu-se. Nu mai e vremea cînd un Codreanu stîrnea un bulgăre, printr-un apel de ascultare a conducătorului. Şi partidul dv se va scufunda în gîlceava nenumăraţilor lideri (soldăţei au numai disciplinatele formaţiuni securicomuniste). Riscaţi ridicolul, botezîndu-l cum aş sugera eu : PUR (în loc de PRU) ca să nu mai vorbim că sintagma „Partidul Unităţii Românilor” poate eşua în cacialma (a se vedea penibilul destin al curentului lansat de mine: „AER”- Acţiunea pentru Eliberarea României…).
  Vreţi să vedeţi cum stau lucrurile? Analizaţi de ce nu au făcut românii nimic, de douăzeci de ani, împotriva stăpînilor lor. Mulţi dintre cei care nu se mai „descurcă”, ajunşi la disperare, detestă partidele şi personalităţile care i-au păstorit pînă acum, dar nu fac ceva pentru a ridica o opoziţie reală. Noile mişcări şi partide (distributiştii „green”, poporul lui Cojocaru, „forţa civică”, etc) nu reuşesc o federalizare, căci fiecare vrea să adune ţara doar în jurul său.

  Poate că ştiaţi care e realitatea, dar nu vă mai pasă , preferînd un sfîrşit bărbătesc, unei agonii jalnice. M-aş zvirli şi eu într-un astfel de joc/foc purificator, ca să mă răcoresc de mizeria asta de viaţă. Dar de ce să atrag într-o capcană distructivă ultimii supravieţuitori, stîrnindu-le iluzia că se poate lupta, acum, aici, pentru bine? Ca militar , ştiti ce înseamnă să-ţi arunci iresponsabil sau premeditat soldaţii spre o bătălie pierdută din start, datorită raportului de forţe.
  Am în spate „capitalul” unui şir necruţător de eşecuri. A venit ceasul să evit bîlciul politicii mioritice. Stergeţi-mă de pe lista de potenţiali vicepreşedinţi. E prea tîrziu ca să mă înregimentez prea devreme. Nu vă întorc spatele, după atiţia ani de lătrat contestatar. Dar sprijinul pe care îl pot da este „ideatic”: puteţi folosi oricare analiză a mea, publicată pe Internet. Realizaţi complexitatea emancipării unei naţii captive, pericolul unui aventurism simplist? Necesarii oameni de acţiune nu sînt suficenţi. Vă pot pune la dispoziţie şi studii de sertar, pe marginea unor probleme politice (economie, finanţe, justiţie, educaţie, tehnologie etc). Probabil că aţi constata atunci cît de multe ne despart- ceea ce veţi păţi şi cu alţii dintre cei chemaţi alături de dv.
  E greu să orchestrezi o fiziologie intelectuală colectivă (subiect acut de cercetare, pentru mine). Dictaturile introduc consens de sus, compromiţînd sensul. Democraţiile nu s-au dovedit peformante în emergenţa coerenţei. Nu veţi găsi uşor tratamentul bolilor româneşti, leacul racilelor omeneşti. Nu veţi găsi uşor oameni care să inţeleagă cît de mult/multe nu ştiu/ştim şi cîte limite ne plămădesc aspiraţiile.

  Cu speranţa că nu vă veţi arunca inconştient în gol, al dv.

  Ioan Roşca, 31-12-2011

  Răspunde

  • Foarte bine vorbim mai mult cind vin in tara, la anu.

   Răspunde

   • Cred ca, pe linga cei pe care vi i-am semnalat, ar trebui sa vorbiti si cu Viorel Tocan,sperind ca nu ati fost adversari in CADA. Si in general, sa intrati in contact cu cei curajosi dar lucizi, care au incercat sa faca ceva cu cap si cu sens. Din pacate, multi activisti anticomunisti sint falsi, veleitari, marginiti, individualisti. Se agita frenetic, dar nu stiu de ce. Au imbracat un rol eroic, pe care nu-l pot decit compromite. Nu dau numele celor pe care am incercat sa ii pun in contact, sa-i ajut sa-si depseasca obtuzitatea si egotismul. Doar va semnalez experienta mea (dezamagitoare) care m-a lecuit de a provoca romani la unitate.

   • Ai dreptate voi incerca sa il contactez, cind vin in țară.
    L-am și adăugat. Te rog dacă îl poți contacta, roagă-l să îmi scrie pe blog sau pe adresa e-mail.
    Mulțumesc!

   • Iata pozitia lui Tocan, de la Brasov:
    http://www.cautavideo.ro/chemarea-de-la-brasov/

 2. Posted by Nica Leon on ianuarie 3, 2012 at 5:44

  Subscriu la cele transmise de dl. Ioan Rosca, nu inainte de a va ura succes si de a va aminti ca eu, la data de 21 12 1989, am infiintat primul partid democratic din aceasta tara tembela, chiar in fata la Inter.
  Rezultatul si eficienta se cunosc, probabil. Asa ca eu, fiind prea batrin si prea bolnav, de greata cronica, nu ma voi putea lasa antrenat intr-o noua aventura.

  Răspunde

  • Cunosc partidul tau, de oameni ai interesului. Cit timp ai avut ceva bani si sustinere te-au sprijinit si pe urma te-au parasit ca lasii. Aici nu este vorba de un partid ca atare ci de o miscare a oamenilor curajosi. Nu este vorba de sefia nimanui, toti suntem egali si actionam uniti pentru aceiasi cauza. Daca nu intelegi acest lucru inseamna ca ma cunosti extrem de putin.

   Răspunde

   • Posted by Nica Leon on ianuarie 11, 2012 at 10:31

    Nu ai de unde sa cunosti partidul pe care eu l-am creat la data de 21 12 1989, pentru ca si tu, ca majoritatea romanilor, ati preferat, atunci cind era vremea sa dovediti ca sinteti patrioti si ca aveti ceva minte, sa stati deoparte si sa dati marunt din buze, pe marginea santului.
    La razboi, pentru ca atunci cind eu am creat partidul, Romania era in plin razboi de cotropire, daca ai ceva de spus si esti de partea buna a tarii, trebuie sa fi pe cimpul de lupta si nu in spatele televizoarelor, in CADA sau in alte organizatii ce excelau prin jocul de glezne. Din pacate ralitatea dovedeste ca romanii nu au ajuns la mintea pe care eu am dovedit-o acum 22 de ani nici macar astazi.
    Trenul trebuie sa fie luat cind se afla in gara, pentru ca altfel devine un mijloc extrem de periculos, ce poate face mult rau.
    In privinta banilor, ei au fost ai mei sau au fost facuti de mine, pentru ca romanii, pentru a caror libertate eu am infruntat dictatura si gloantele, milogi cum sint, au preferat numai sa se vaite, din postura de spectatori, asta atunci cind nu au si participat masiv la jefuirea si la distrugerea tarii.
    Asa ca, de la prosti nu avea cum sa am sustinerea de care vorbesti.
    Lasii, de care scri sint astazi locuitori ai Romaniei, de la care tu acum speri sa te urmeze pentru a face ce? Scapi din vedere, probabil, ca ei stiu numai sa fure, sa cleveteasca sa isi dea importanta si sa tradeze. Asa ca nu prea inteleg ce urmaresti. Cumva vrei sa deivizezi si mai mult gloata tembelilor, care au distrus aceasta tara, pentru a avea apoi motive sa se vaicareasca?!
    Tu mai crezi inca ca viermii ar sti care ar fi diferenta dintre un partid si o miscare? Orice altceva, in afara de colcaiala lor paguboasa, nu va avea nici un succes, ci dimpotriva, va adinci si mai mult haul pestilential in care se balacesc acum multumiti locuitorii acestei tari nenorocite.
    Eu am dovedit o data de ce sint in stare. Am luptat singur impotriva bestialei dictaturi comuniste, pe care am rasturnat-o de la putere exact asa cum il avertizasem, in prealabil, chiar si pe ceausescu. Apoi am arestat gasca criminala formata din contrarevolutionarii alogenului iliescu ilici ion. Dupa care am fost arestat si am fost trimis la Fortul militar Stefanesti, pentru a fi impuscat.
    Dupa ce am reusit sa scap am luptat impotriva grupului uzurpatorilor Revolutiei romane si a jefuitorilor Romaniei, atragind atentia romanilor ca in cazul in care nu ma vor asculta tilharii-criminali condusi de criminalul-comunist iliescu ilici ion va duce tara la dezastru si economia la faliment.
    In loc sa sprijinul de care vorbesti tu si de intelegere m-am ales cu o noua intemnitare ilegala, cu ocazia mineriadei din iunie 1990, cind iarasi au incercat sa ma omoare.
    Asa ca, eu am convingerea ca mi-am facut cu prisosinta datoria fata de idealurile si lupta inaintasilor mei, iar acum las locul celor care, poate, vor dori sa isi dovedeasca competenta si iubirea fata de tara pe care au nenorocit-o, prin prostia, fudulia si lasitatea lor.
    Nu ma mai implic pentru ca nu imi amintesc sa am vreo datorie fata de romanii care, pentru binele pe care l-am facut, infruntind moartea, m-au insultat si m-au pedepsit cu conspiratia tacerii, atunci cind au inteles ca sint mai greu de ucis.

   • Ce vorbesti nu te-am vizitat la sediu de pe bulevardul care ducea spre bulevardul Magheru, CCA!

   • Nica in timp ce tu te luptai cu civili si ai constituit partidul tau eu am constituit, inca pe 22 swc, grupul de actiue Gida care l-am oficializat prin documentele publicate pe 25.01.1989 cu mult timp inainte de a fugii dictatorul Ceausescu. Poate ai aflat si de arestarea noastra, a mea de catre generalul Militaru in noaptea de 12/13 Ianuarie 1990.
    Desigur nu ne cunosteam atunci si deci nu puteam sa ne sprijinim. Eu unul te-am apreciat de la inceput si ai vayut singur te/am cautat si incercat sa luptam impreuna de aceiasi parte a baricadei. Erai prea ocupat sa imi acorzi atentie. In fine eu nu sunt pentru un partid neaparat ci pentru o miscare care sa reuseasca sa schimbe ceva in bine in tara. Se pare si aceasta este convingerea mea ca noi si deci si eu facem, de pomana, valuri, ne ybatem, cel putin eu, caci nu vom rezolva nimic in viata aceasta. Singurul lucru pe care poate o sa il rezolv este sa imi demonstrez nevinovatia si sa imi primesc pensia. De rebilitarea mea nu dunt sigur, mai ales ca fostul coleg militar Stan Valerian, este un egoist si un interesat ca ceilalti numai de bani si de demonstra cit de valoros si luptator a fost el pentru Democratie, in aceasta tara pieruta si uitata de Dumnezeu!
    Multa sanatate si sa ne vedem cu bine, daca mai apucam
    SILVIU

   • Din cauza tastaturii mele germane si din graba s-au strecurat greseli. Iti retrimit raspunsul.

    Nica in timp ce tu te luptai cu civili si ai constituit partidul tau, eu am constituit, inca pe 22 dec., grupul de actiune Gida care l-am oficializat prin documentele publicate pe 25.01.1989, cu mult timp înainte de fuga dictatorului Ceausescu. Poate a-i aflat si de arestarea noastră, a mea de către generalul Militaru, în noaptea de 12/13 Ianuarie 1990.
    Desigur nu ne cunoșteam atunci și deci nu puteam să ne sprijinim, împreună. Eu unul te-am apreciat de la început și ai vazut singur, că te-am cautat si incercat, la sediul partidului, să luptam împreună, de aceiași parte a baricadei. Erai prea ocupat să îmi acorzi atenție. În fine eu nu sunt pentru un partid neaparat, ci pentru o mișcare care să reușeasca să schimbe ceva, în bine, în țară. Se pare și aceasta este și convingerea mea, că noi, deci și eu făcem, de pomană, valuri, ne zbatem inutil ; cel putin eu, caci tu ai renunțat. Nu vom rezolva nimic în viața aceasta. Singurul lucru, pe care poate o să îl rezolv este să îmi demonstrez nevinovația de la Mineriada din Sept. 1990 și să îmi primesc pensia militară, care mi se refuză de 16 ani. De rebilitarea mea nu sunt sigur, mai ales că fostul coleg militar Stan Valerian, este un egoist și un interesat ca ceilalti numai de bani si numai pentru el și de a de demonstra cît de valoros este el în comparație cu ceilalți ;ce luptător desăvîrșit a fost el pentru Democrație, în țara noastră pierută și uitata de Dumnezeu!
    Multa sanatate si sa ne vedem cu bine, daca mai apucam.
    SILVIU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: