UN ACT DE RĂZBUNARE POLITICĂ SE ASCUNDE SUB AMENINȚAREA JUDECĂȚII

Articolul zilei 05.01.2012

UN ACT DE RĂZBUNARE POLITICĂ SE ASCUNDE SUB AMENINȚAREA JUDECĂȚII

Deoarece articolul domnului jurnalist Marin Bucur, din ziarul COTIDIANUL, Nr.97, din Joi 21 mai 1992, nu poate fi citit fiind extreme de marunt scris, am sa vi-l prezint eu in intregime.
Iată ce scrie în acest articol:

Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliției – Ministerul de Interne- a remis presei un comunicat prin care se aduce la cunoștința publică înaintarea dosarelor inculpaților Cosma Miron și Popescu Silviu Octavian către Procuratura Generală, Direcția Procuraturilor Militare, cu învinuiri foarte grave, care afectează siguranța statului român.
Cum este vorba de o represiune sîngeroasă, cu morți și răniți, ne așteptam ca Inspectoratul General al Poliției să ne anunțe că a depus dosarele de urmărire penală a celor găsiți vinovați de moartea studentului Frumușanu și a altor răniți grav în timpul ultimei mineriade din septembrie trecut.
Nu știm dacă minerii, de data aceasta, s-ar fi dedat la acțiuni criminale împotriva populației pașnice și nici ca manifestanții anti-Iliescu să se fi măcelărit între ei în fața palatului prezidențial, producînd euforii trupelor masate în spatele fortăreții din Cotroceni.
Un fapt este cert s-a tras în mulțime.
Există deci nu un dosar-două, ci o movilă de dosare cu mărturii în acest sens.
S-a tras cum s-a tras și pe 17-21 decembrie la Timișoara, apoi la București, Brașov, Sibiu, Tîrgoviște etc. Știam, în schimb, că minerii conduși atît de liderii lor de atunci, cei doi „ingineri“ Cămărășescu și Cosma, precum și de alții deveniți pro-cauza mineri, pentru a apăra regimul fesenist, pe dl. Iliescu în primul rînd, care i-a chemat și le-a mulțumit pentru că l-a salvat de Piața Universității, au comis fapte criminale și pagube materiale uriașe, comportîndu-se ca adevărate triburi rătăcite în Europa post-comunistă.
Credeam că Inspectoratul General al Poliției și-a luat inima în dinți și a trecut la fapte, înaintînd dosarele vinovaților de măcelul din 13-15 iunie 1990.
Dosarul-ILIESCU, dosarul-GELU VOICAN-VOICULESCU, dosarul-CHIȚAC și multe alte dosare pe care opinia publică le ține ascunse în conștiința ei. Înaintea liderului Cosma există alții, mult mai versați ca el, care i-au angajat în executarea mineriadelor, ași în regizări secrete, a minirăzboaielor civile pentru anihilarea opoziției.
Dl.Iliescu și dl.Roman, pe atunci în bun mariaj politic, știu totul. Unde sunt dosarele „inginerilor“ din umbră, ale autorilor reali ai manipulării lui Cosma? Unde este celebrul Cămărășescu, dar ceilalți Cosma și Cămărășescu rămași în anonimatul evenimentelor?
Să fie clar, nu-l desculpabilizăm cu nimic pe dl. Cozma, numai că mari vinovați sunt peste el, și aceștia îl aruncă acum în gropapa cu lei, răzbunîndu-se ca în războiul mafiilor, pentru că au fost trădați.
Suntem convinși că, dacă dl. Cozma și cu ortacii ar fi făcut zid în jurul Cotrocenilor și i-ar fi sorbit “tezele” despre rolul decisiv al clasei muncitoare, puteau minerii să facă zob a doua oară Universitatea și pe noi toți, președintele le-ar fi mulțumit tovărășește că l-au scăpat încă o dată de rivalul său de la Palatul Victoria.
Să revedem filmul evenimentelor din vara anului blestemat 1990 și să ne clarificăm vinovatul principal înaintea vinovaților executanți. Cine are mintea întreagă poate să-și închipuie că unul ca dl.Cosma Miron, oricîtă influență carismatică ar avea asupra oamenilor Văii Jiului și oricît geniu manipulant diabolic ar poseda, fără dirijarea sa de către oculta de la București n-ar fi putut face doi pași în afara gării Petroșani! Un proces intentat lui Cosma, după ce s-a evitatadevăratul proces al mineriadei care ne-a făcut de rîs întregii lumi-creație a președintelui actual- în care, firește ar fi compărut și el, ridică semne grave de întrebare asupra obiectivității judiciare.
Nu cumva s-a pus la cale o nouă „lovitură pe fond de campanie electorală și de dezastru fesenist“ ?
Ion Iliescu Universitatea București, în 1990.
Este evident un act de răzbunare politică !
Totul se lucrează conform scenariului. Pretextul este de a-l aduce în fața Tribunalului Militar.
Adevărata justiție însă nu se obține cu asemenea manevre politice cusute cu ață albă.
Ce caută coasociat inculpatul Popescu Silviu Octavian, nume cunoscut pe lista fruntașilor CADA?
Acest ofițer radiat din rîndurile armatei numai pentru că cerea curățirea cadrelor militare ale armatei de toată puzderia de politruci și nomenclaturiști, de toți acei vinovați că au tras în popor, începînd cu dl. Stănculescu și cu atîția alții care astăzi îl păzesc pe președinte, n-a omorît pe nimeni, n-a avut armă la el „din dotare“, să se spună că a tras în… Cotroceni, în direcția ascunzătorii dlui. Iliescu.
E vinovat numai pentru că a vorbit. El poartă vina că a „instigat“ poporul exact aceeași vină pe care o are și dl. Iliescu în 1990, cu diferența că acesta nu instiga poporul ci împotriva poporului.
Dar Popescu Silviu Octavian a îndemnat la crimă și la teroare pe minerii aduși la București?
După cum ne este cunoscut dînsul nu a pătruns în Cotroceni, n-a făcut țăndări tronul prezidențial, nu a adus sticle de votcă și nu a procedat precum au procedat ortacii la sediul PNTCD 1990, n-a devastat biblioteca și muzeul de la Cotroceni, urinînd pe stelele romane precum „tovarășii“ de nădejde ai dlui Iliescu Universitatea din București, 1990.
Este evident un act de răzbunare politică!
Totul se lucrează conform scenariului. Pretextul este de a-l aduce în fața Tribunalului Militar.
Adevărata justiție însă nu se obține cu asemenea manevre politice cusute cu ață albă.
Să sperăm că domnul Cosma are acum ocazia să spună ceea ce știe și ceea ce nu a vrut să declare pînă acum.N-avem ce-i face, își plătește omul blestemul părințiilor și copiilor schinjuiți fără milă acum doi ani.Își plătește dezonoarea de a fi acceptat de la început un joc murdar, dictat de interese străine, atît nouă cît și oamenilor din Valea Jiului.
Semneaza jurnalistul Marin Bucur de la ziarul Cotidianul, din București.

Image and video hosting by TinyPic

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: